Balletjes en Witloof op Keukengeheim

Posted on april 3, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balletjes en Witloof op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is mijn website www.keukengeheim.com helemaal vernieuwt.
Er staat ook een rubriek ‘dagschotels’ bij.Daar krijgen jullie elke dag 2 betaalbare schotels voor elke dag aangeboden.
Ik zal tijdens de week regelmatig een recept hier plaatsen

Balletjes&Witloof

Aantal personen : 4 pers. Boodschappenlijst
Moeilijkheid : +++
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 4 stuk Witloof
  • 8 stuk Aardappel
  • 2 teentje Knoflook
  • 1 snuifje Peper
  • 1 snuifje Zout
  • 1 snuifje Nootmuskaat
  • 50 gr Bloem
  • 50 gr Boter
  • 1 takje Peterselie
Duurtijd : 60 minuten
Afbeelding : loading

300 gr gemengd gehakt 4 grote witloofstronken 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte 2 teentjes knoflook peper, zout en muskaatnoot 50 gr bloem 50 gr boter takje peterselie Kruid het gehakt met zout, peper en muskaatnoot. Voeg een teentje gehakte knoflook toe aan het vlees. Maak balletjes van ongeveer 4 cm diameter. Rol de gehaktballetjes door de bloem en laar ze bruin worden in 20gr boter. Snijd de aardappelen in 3 à 4 stukken. Verwijder het uiteinde en de harde kern van de witloofstronkjes. Maak de blaadjes los. Hak het tweede teentje knoflook fijn. Laat in een pan met een dikke bodem de rest van de boter smelten. Voeg het witloof en de look toe en laat zachtjes kleuren. Voeg ongeveer 10 cl water. Voeg de aardappelen en de gehaktballetjes toe. Kruid met zout en peper en laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende op zijn minst een uur en een kwartier. Roer regelmatig om om te vermijden dat het gerecht aan de pan gaat kleven. Terwijl het gerecht suddert regelmatig nakijken of er nog voldoen vocht aanwezig is. Wanneer het gerecht klaar is moet de saus gebonden zijn.

Zet af en toe een deksel op de pan om te vermijden dat teveel vocht verdampt. je kan dit gerecht ook een dag op voorhand maken,deze schotel moet redelijk lang pruttelen maar eens op het vuur heb je er niet veel omkijken naar. Dit recept is voor 4 personen,verminder de hoeveelheid als je alleen bent of vries de overschot in voor de volgende keer

Ik ben zoals steeds de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om gratis culinair advies te geven.

Veel kookplezier!

Sam

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: