Ballekes a l’Italiano op Keukengeheim

Posted on maart 30, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballekes a l’Italiano op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept voor een zondag klassieker bij mij thuis.Gehaktballen die net even anders zijn.
Makkelijk te maken en de ingredienten vind je ook op zondag.
4 personen: 800 gram kalfsgehakt(of gemengd gehakt) – 1 ei – 1 soeplepel chapelure(paneermeel) –  1 theelepel oregano – 1 mespuntje cayennepeper – 1 kleine rode ui (een witte kan ook) fijngesneden – 1 lookteentje fijn gehakt – 1 blik gepelde tomaten in stukjes – 1 glas rode wijn – peper & zout

 

Meng het gehakt met het ei, de helft van de oregano, de chapelure, cayenne, de helft van de look, peper & zout -, en de helft van de ui, maak er balletjes van.

Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en stoof de ui en de look zachtjes aan, doe er de rode wijn bij, laat 1 min. koken, doe er de tomaten bij, de rest van de oregano en peper & zout, laat een paar min; koken , zet het vuur lager en doe de balletjes bij de saus, zet een deksel op de pot en laat 1 uur zachtjes pruttelen op een heel laag vuur.

Kruid met peper & zout. Serveer met pasta met parmezaan

Ik ben de hele dag online op www.keukengeheim.com om kookadvies te geven.

Prettige zondag

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: