Luikse Gehaktballen op Keukengeheim

Posted on maart 25, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte Boulets(gehaktballen) Liegeoise op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept voor een echte Belgische klassieker,de Luikse gehaktballen.Een topper!

Voor 4 personen – 500 g varkens-rundgehakt – 1/2 gehakte sjalot – 100 g brood geweekt in melk – zout, peper en muskaatnoot – 1 soeplepel gehakte peterselie – 1 ei – 50 g room-boter – 1 soeplepel fijne suiker – 2 soeplepels azijn – 200 g fijngehakte ui – tijm, laurier en marjolein – 2 koffielepels Luikse siroop – 40 krenten.

Meng het gehakt met de gehakte sjalot, het brood, de peterselie, het ei, het zout, de peper en de muskaatnoot en maak 8 balletjes.

Warm de roomboter op en laat de balletjes aan beide zijden kleuren. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Blussen met de azijn en de suiker, de helft laten verdampen en de ui, de tijm, de laurier en de marjolein toevoegen.

Plaats de balletjes op een bedje van ui en voeg er water aan toe tot op halve hoogte. Gedurende 20 minuten afgedekt laten garen.

De balletjes uit de pan nemen en ze op een bord leggen met de helft van de uien, de saus mixen en door een zeef gieten.

Voeg er de Luikse siroop en de krenten aan toe, breng op smaak met de kruiden en leg opnieuw de balletjes in de saus. Opwarmen alvorens op te dienen.

Voor vragen over dit of een ander recept kan je de hele dag terecht op www.keukengeheim.com

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: