Rijstpap op Keukengeheim

Posted on maart 23, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Eerst en vooral een vrolijk pasen aan iedereen.
Ik moet vandaag koken voor 30 mensen dus ik zal het kort houden.
Vandaag het recept voor rijstpap.
Eerst 2 belangrijke tips tegen aanbranden.
Wrijf de bodem van de pot in met boter of olie
Doe er de suiker pas bij als de rijst gaar is.

– 1L volle melk
– 1 kopje dessertrijst (125 gram)
-2 zakjes safraandraadjes
– 8 klontjes suiker
Doe de melk en de rijst in een grote kookpot en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen met het deksel net niet volledig gesloten.

Neem het deksel van de pot en voeg de saffraan  toe. Laat het geheel onder regelmatig roeren goed doorkoken zonder deksel totdat de rijstpap dik begint te worden. (Meestal een 10tal minuutjes). Doe er de suiker bij
Let er goed op dat de rijstpap niet begint aan te bakken aan de bodem van de kookpot.

Schep de rijstpap in kommetjes en laat afkoelen. Serveren met lichtbruine suiker.
Als je de rijstpap laat afkoelen en je mengt er opgeklopte room onder krijg je Riz Condé

Ga even naar www.keukengeheim.com als je nog culinair advies wil,het is volledig gratis.
Veel kookplezier!
Sam

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: