Lamsbout in Zoutkorst op Keukengeheim

Posted on maart 22, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout in Zoutkorst op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Morgen is het Pasen en de traditie in de lage landen wil dat er dan lamsvlees gegeten wordt
Vandaag het recept voor lamsbout in zoutkorst,de meesten onder juliie denken dat het heel moeilijk is om dit zalige gerecht maken maar als je het recept volgt is er niets moeilijk aan.
Hier gaan we.De kruiden beschermen het vlees tegen het zout.

1 lamsbout,220 gram grof zeezout,240 gram bloem,O,8dl water,1 eetlepel tym,2 eieren,kervel,munt,platte peterselie,basilicum,dille,bieslook,boter
Groentengarnituur:boontjes,sluimerwten,gewone erwten

Bereiding
Laat de bout ontbenen door je slager,meng het grof zeezout met de bloem,voeg 1 ei en het water toe en de tym.
Rol het deeg uit,als je geen deegrol hebt kan dat met een fles water
Smeer het vlees in met het andere losgeklopte ei en bedek met de gehakte kruiden.
Pak de lamsbout in met het deeg.
Bak het vlees in een voorverwarmde oven op 180°C
Haal het vlees uit de oven en laat 20 min. rusten.
Snij het vlees in schijven en dien op met de groenten die eerst een beetje gekookt zijn en daarna in olijfolie aangestoofd.

Je kan ook fijngehakte knoflook onder de kruiden mengen.

Nu is de lamsbout rosé,als je het vlees meer gebakken wil kan je hem 5 a 10 min.langer in de oven laten staan.De oven moet minstens 30 min.worden voorverwarmdt

Als jullie nog vragen hebben ben ik voor gratis advies beschikbaar van 8 tot 22 uur op www.keukengeheim.com

Prettig Paasweekeinde!
Sam

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: