Ricotta-Taart op Keukengeheim

Posted on maart 21, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ricotta-taart op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Omdat het bijna Pasen is geef ik vandaag het recept voor een taart die veel in Italie wordt gegeten rond deze periode.Ricotta is een smeuige kaas die je tegenwoordig in bijna alle supermarkten vind.Als vervanging kan je ook kwark(volle platte kaas) gebruiken.
Zoals steeds kan je terecht op www.keukengeheim.com voor alle vragen over dit of andere recepten.
Het recept:

  • 300 gr ricotta
  • 300gr suiker
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels melk
  • 75gr bloem
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 3 eiwitten
  • 20 gr boter
  • 4 eetlepels poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de ricotta met behulp van een handmixer luchtig.
  3. Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
  4. Klop vervolgens de eidooier en de melk door het mengsel.
  5. Voeg daarna de gezeefde bloem en de gerapte citroenschil toe.
  6. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het cakebeslag.
  7. Stort het beslag in een met boter ingesmeerde cakevorm.
  8. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
  9. Controleer met een houten satéprikker of met mes  of het deeg in het midden gaar is.Als je de prikker in de taart steekt en er blijft iets aan hangen is de taart nog niet klaar
  10. Keer de cake om op een rooster om af te koelen.
  • Bestrooi de cake met poedersuiker.

Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Plaats een reactie

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...