Boeuf Bourguignon op Keukengeheim

Posted on maart 19, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf Bourguignon op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept voor een Franse klassieker op algemene aanvraag.Eigenlijk is dit gerecht de Franse tegenhanger van Stoofvlees.
Je kan deze stoofpot makkelijk de dag ervoor maken of zelfs invriezen
Het recept:
1200 gram stoofvlees (runds)
30 lente-uitjes of zilveruitjes
4 teentjes knoflook
300 gram witte champignons
40 gram boter
8 sneetjes gezouten spek
20 g bloem
5 dl wijn (rood)
5 dl vleesbouillon of water met bouillonblokje                                                                                               
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
0.5 eetlepel marjolein
1 bosje peterselie
peper & zout

De uitjes en de knoflook schillen. De champignons reinigen. Het spek in reepjes snijden. Het rundvlees verdelen in blokjes van 3 centimeter.

De boterin een braadpan verhitten en het spek fruiten met de uitjes en de knoflook.

Uit de pan halen wanneer alles mooi gekleurd is en het rundvlees aanbraden in dezelfde braadjus. Kruiden met zout en peper, bestuiven met bloem, mooi laten bruinkleuren en dan overgieten met de bouillonen de wijn. De tijm, de marjolein en de laurier bijvoegen en met het deksel op de pan aan de kook brengen en ongeveer 2 uur laten sudderen. Nu en dan het schuim verwijderen.

Op ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in boter gefruite champignons, het spek en de uitjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.

De peterselie spoelen, laten uitdruipen en niet al te fijn hakken en erover strooien
Veel kookplezier,als je vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen.Daar geef ik gratis culinair advies.
Groetjes
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: