Tapas op Keukengeheim

Posted on maart 15, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , |

Tapas op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag vinden jullie enkele tapa recepten.
Tijdens het weekeinde mag ik graag in Antwerpen naar de zaterdagse vogelmarkt gaan om zuiderse lekkernijen in te slaan.
Daar maak ik tijdens de week wat tapas mee als we bezoekers thuis hebben.

Enkele receptjes:

Geraspte aardappel met Serranoham500 gr. geraspte aardappel
100 gr. serranoham, fijngesneden
1 teen knoflook, gehakt
2-4 el olijfolie
zout en peper naar smaak

Zorg dat de aardappel in luciferhoutjes dikte zijn geraspt.

Meng de aardappels met de ham en knoflook en eventueel zout en peper.

Bak in kleine porties en druk deze goed plat in de pan, als een soort rosti. Mooi goudbruin en meteen serveren, dan blijven ze nog lekker krokant.

     

                                                        Cerdo en Vino Blanco – Varkensvlees in witte wijn

 250 gr varkensfilet – 50 gr. bloem – 1 teentje knoflook – 3 takjes oregano – 2 takjes peterselie – 1 tl paprikapoeder – 2 dl droge witte wijn – 40 gr. boter – zout – peper


Snij het vlees in dunne reepjes. Voeg zout en peper toe en bestrooi met bloem. Hak de knoflook, oregano en peterselie fijn.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg het vlees toe met de oregano en paprikapoeder. Bak de stukjes vlees rondom bruin. Schenk de wijn er bij en laat alles ongeveer 10 minuten op een laag vuur sudderen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Doe de stukjes vlees over in kleine schaaltjes en garneer met de fijngesneden peterselie. Serveer met brood.

         

Almejas en Salsa Verde de Hierbas – Venusschelpen in knoflooksaus


2 eetlepels olijfolie – 24 heel kleine gestreepte venusschelpen, heel goed schoongemaakt – 30 gram fijngehakte ui – 4 teentjes knoflook, zeer fijngehakt – stukje gedroogde, rode chilipeper van 2,5 cm of 1/4 theelepel geplette rode peper ruim 1 dl droge, witte wijn – 4 eetlepels fijngehakte peterselie – 1,5 theelepel lijmblaadjes of 1/4 theelepel gedroogde – 1,5 theelepel gehakte rozemarijnblaadjes of 1/4 theelepel gedroogde – 1/4 theelepel gedroogde oregano – 1 blaadje laurier – 2 eetlepels vers geperst citroensap

Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe hierin de venusschelpen, ui, knoflook en chilipeper en fruit dit onder af en toe roeren tot de ui zacht is. Schenk de wijn erbij en laat dit inkoken. Voeg 2 eetlepels peterselie toe, de tijm, rozemarijn, oregano, laurier, citroensap en zoveel water dat de pan steeds wat vocht heeft. Laat dit koken tot alle venusschelpen opengegaan zijn, dek de pan zo nodig af. Leg de open schelpen op een voorverwarmd bord en gooi de schelpen die dicht gebleven zijn, weg. Doe de venusschelpen met de saus over in een ondiepe casserole, bij voorkeur van aardewerk en bestrooi ze met de rest van de peterselie.

                         

                                    

              Buñuelos de pollo – Gefrituurde kippenreepjes

 250 gram kipfilet (gaar gekookt of gebakken en in stukjes geneden) – 0,5 kop bloem – 1 tl bakpoeder – 1 ei – water – 1 dl olijfolie – zout en peper


Vermeng in een kom de bloem met wat water tot een mooi klontvrij beslag ontstaat. Doe het ei en bakpoeder erbij. Doe de in stukjes gesneden gare kipfilet erbij en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de olie in een pan tot de walm er af slaat. Frituur de stukjes kip in ongeveer 12 minuten goudbruin. Warm (niet heet) serveren.

     Patatas con chorizo -Aardappels met Chorizo

 ½ pittige chorizo in plakjes gesneden – olijfolie – 4 plakken bacon (fijngesneden) – 4 vastkokende aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) – 3 tenen knoflook (in plakjes) – peterselie – grof zeezout


Verhit olie in een braadpan. Voeg de chorizo en bacon toe. Als het vlees haar vet begint af te geven moeten de aardappelblokjes worden toegevoegd. Bestrooi met grof zeezout. Doe een deksel op de pan en laat de aardappelen gaar worden. Voeg de peterselie en de knoflook toe en laat

  Champinones rellenos ( gevulde champignons )

  • enkele blaadjes verse sla
  • 4 grote champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 plakjes geitenkaasjes
  • 4 plakjes bacon
  • 2 theelepels (verse) tuinkruiden

  1. Zet vier schoteltjes klaar en leg hier een bedje van salade op. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Haal het steeltje van de champignons en hol deze uit. Leg op elke champignon een schijfje geitenkaas, besprenkel deze met olijfolie en strooi de kruiden erover. Leg op elke champignon een reepje bacon.
  3. Leg de champignons in een bakblik en verwarm deze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven.
  4. Haal de champignons uit de oven en verdeel ze over de schoteltjes met salade. Serveer de champignons warm.

Zo mensen,dat was het voor vandaag,je kan naar www.keukengeheim.com gaan als je culinair advies nodig hebt.Dat is volkomen gratis.

Prettig weekend en veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: