Stoofvlees met Kriek(bier) op Keukengeheim

Posted on maart 11, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met Kriek(bier) op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept voor stoofvlees,maar in plaats van de klassieke bieren zoals Trappist en Leffe wordt er in dit recept kriek gebruikt.
De bereidingswijze is voor de rest helemaal hetzelfde.
Ik mag dit gerecht graag serveren met een smeuige aardappelpuree en gebakken witloof.
Het recept:

  • 800 gram stoofvlees
  • boter
  • 2flesjes kriek
  • bloem
  • peper
  • zout
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 snee witbrood zonder korst
  • mosterd

Verhit de boter tot hazelnootkleur. Schroei het vlees rondom dicht en kruid met peper en zout. Strooi er wat bloem overheen en laat de bloem het braadvocht opnemen. Doe het vlees over in een braadpan. Snijd de ui grof en fruit aan in dezelfde pan als het vlees in verse boter. Laat goudbruin stoven en blus af met de beide flesjes bier. Doe de uien en het bier bij het vlees en voeg de kruiden toe. Besmeer het brood met de mosterd en leg die op het vlees. Doe het deksel op de panen laat minstens 2 uur rustig(!) sudderen onder gesloten deksel.
Voor gratis culinair advies kan je terecht op www.keukengeheim.com
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: