Cappuccinomousse op Keukengeheim

Posted on maart 8, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , , |

Cappuccinomousse op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept voor een heel lekker nagerecht.Het is makkelijker dan het lijkt.Gewoon het recept volgen en er kan niets mislopen.
– 4 x3 gr gelatineblaadjes(een gelatineblaadje weegt normaal 3 gram)
– 1 liter melk
– 8 eieren
– 350 gr griessuiker
– 1 kop sterke koffie
– snuifje zout
– 3 dl room
– bloemsuiker
– cacaopoeder
Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water. Breng de melk voorzichtig aan de kook.

Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de suiker en klop verder tot een lichtgeel mengsel. Giet de melk van het vuur op het eier-suikermengsel en verwarm terug op een zacht vuurtje terwijl u met een houten spatel goed blijft roeren totdat de crème indikt. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Voeg de koffie toe en laat verder afkoelen terwijl u af en toe roert.

Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw en spatel voorzichtig onder de afgekoelde koffiecrème. Giet de mousse in individuele koffiekopjes en laat een nachtje opstijven.

Klop vlak voor het serveren de room lichtjes op met de bloemsuiker. Bedek elke coupe met de schuimige room en betrooi met de cacaopoeder.
Jullie kunnen steeds terecht op www.keukengeheim.com voor gratis culinair advies

Prettig w

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: