Aardappelen in zoutkorst op Keukengeheim

Posted on maart 6, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen in zoutkorst op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
Vandaag een recept voor aardappelen in zoutkorst.Heel eenvoudig te maken en een prima begeleider voor gebraden kip of een lekkere rundssteak.
Je kan ze de aardappelen ook koud laten worden om een fantastische aardappelsla te maken
Het recept:
Voor 4 personen:
1 kg aardappelen
1,5 kg grof zeezout
3-4 soeplepels bloem
2 eiwitten
1 dl water
handvol groene kruiden: tijm, rozemarijn, bonenkruid

Was de aardappelen en schil ze ,je kan ze ook in de schil laten. Was en plet de verse kruiden. Voeg bij het grof zeezout de bloem en de eiwitten. Meng goed en voeg indien nodig een beetje water toe. Doe er dan groene kruiden bij. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal (terrine of cocotte) met de aardappelen en een dikke laag zout. Laat zo’n 35-45 minuten garen in een matig warme oven (180°C). Stort het zoutblok op een linnen doek. Breek de zoutkorst om de gare en geparfumeerde aardappelen eruit te halen. Veeg het zout er zorgvuldig af. Als de aardappelen nog niet geschild waren, kan je nu de schillen verwijderen.

Je kan voor gratis culinair advies terecht op www.keukengeheim.com

Veel kookplezier!

Sam

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: