Fishcakes op Keukengeheim

Posted on februari 29, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fishcakes op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag een recept voor Fishcakes,dit is een Belgisch-Franse variant op de befaamde Oosterse viskoekjes.
Je kan gerust wat experimenteren met kruiden en specerijen.Alleen moeten de basis-verhoudingen wel hetzelfde blijven.
Je kan de vis-aardappel pasta gerust een dag op voorhand maken.
Het recept:
Elke vissoort doet het in dit recept uitstekend:kabeljauw, pollak,zeebaars, pladijs…

Benodigdheden :

– voor 4 personen –

300 g wijtingfilets
2 grote aardappelen
1 ui
1 wortel
1 sjalot
2 zure augurkjes
1/2 eetlepel mosterd
1/2 koffielepel verse fijngehakte dragon
2 eetlepels bloem
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 scheutje olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze : (15 + 40 minuten)

1. Giet goed wat water in een pot. Voeg de ui en de geschilde wortel toe en laat 20 minuten koken. Leg de vis in het sop. Laat op een klein vuurtje sudderen gedurende een kwartier met het deksel op de pot. De vis mag eigenlijk niet echt koken, want dan wordt hij te droog. Schep met een schuimspaan de vis uit de pot. Laat uitlekken.
2. Kook de aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze in een kom en giet over de warme aardappelen een heerlijke scheut olijfolie. Hak een sjalot en de augurkjes heel fijn met een molentje.
3. Zorg ervoor dat alle kleine graatjes uit de visfilets verdwenen zijn. Doe de vis, de sjalot, de augurken, de dragon en de mosterd bij de aardappelen. Kruid met peper en zout. Plet met een vork tot een mooie dikke puree is ontstaan. Laat afkoelen in de koelkast en vorm er met een lepel ronde vormpjes van.
4. Draai elk vormpje eerst in bloem, daarna in losgeklopt eiwit en dan in het paneermeel. Bak de koekjes zachtjes in een pan met antikleeflaag en wat boter.
5. Versier het geheel met citroen en platte peterselie.
Ideaal als aperitiefhapje of op feestjes!
Voor alle culinaire advies kunnen jullie terecht op www.keukengeheim.com
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: