Kalfsvlees met Mosterd op Keukengeheim

Posted on februari 24, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsvlees met Mosterd op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag gewoon een receptje dat je makkelijk op zondag kan maken,ik heb weinig tijd omdat ik moet werken(het leven van een kok nietwaar:o)
3 eetl bloem
zout en cayennepeper
250 gr kalfsoesters of lapjes
1 eetl olie
15 gr boter
3 sjalotten, kleingesneden
0,5 dl droge witte wijn
1/8 l slagroom
2 eetl scherpe mosterd
2 eetl verse basilicum, fijngesneden
Roer in een kommetje de bloem, het zout en de cayennepeper door elkaar.
Leg de kalfsoesters tussen stukken plastic folie en klop ze zo plat mogelijk (of vraag dat de slager). Snijd het vlees in reepjes. Haal de vlees door het bloemmengsel en klop het overtollige er weer af.
Verhit de wok tot hij zeer heet is en voeg de olie en boter toe.
Roerbak de reepjes kalfsvlees in 2-3 minuten rondom goudbruin. Haal het vlees uit de wok.
Roerbak de sjalotten 2-3 minuten in de rest van het bakvet. Schenk de wijn erbij, roer de aanbaksels los en breng alles aan de kook. Roer de room erdoor en laat opnieuw aan de kook komen. Kook 1 minuut door. Roer de mosterd erdoor en de basilicum of dille. Doe de vleesreepjes in de saus en warm snel op. Schep ze op twee borden en garneer met nog wat basilicum.

Serveer met pasta of gebakken aardappels en gemengde sla.

Je kan ook varkensvlees of kip gebruiken

Voor gratis culinair advies kan je alle dagen terecht op www.keukengeheim.com

Veel kookplezier en een pretttige zondag!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: