Steak Gorgonzola op Keukengeheim

Posted on februari 22, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Steak Gorgonzola op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
Vandaag nog een snel en makkelijk recept.De Gorgonzola-boter kan je op voorhand maken en in de diepvries bewaren.
Zoals jullie ondertussen wel weten probeer ik alle dagen tijdens de week een recept te plaatsen dat niet meer dan een 1/2 uur bereidingstijd kost.
Er is geen enkele reden waarom je slecht zou moeten eten ,zelfs als je weinig tijd hebt.
Het recept:
50 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
50 g blauwschimmelkaas in kleine stukjes (v.b. gorgonzola)
25 g walnoten, fijngehakt
2 el fijngehakte verse peterselie
zeezout (fleur de sel) of versgemalen zwarte peper

4 steaks (4 x 200g)

jonge bladspinazie of gemengde sla

Bereiding

Roer de boter met de blauwe kaas, de walnoten en de peterselie goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er een dikke rol van en leg die (in folie gewikkeld) in de koelkast voor tenminste 30 minuten.

Bestrooi de steaks met peper en bak ze naar voorkeur (3-tal min voor saignant, 4-5 minuten voor a point, 5-6 minuten voor bien-cuit). Na het bakken pas het zout gebruiken!

Snij de boterrol in 8 plakken en leg 2 plakjes op elke steak. Wikkel de steaks losjes in aluminiumfolie en laat ze 4 minuten rusten.
Serveer met pasta,gebakken aardappelen of frietjes

Voor gratis culinair advies kan je terecht op www.keukengeheim.com
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: