Pasta Gamba&Citroen op Keukengeheim

Posted on februari 20, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta Gamba & Citroen op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag nog een pasta-recept,je kan dit gerecht ook met scampi maken.Grote gamba’s zijn nogal duur.Als je scampi gebruikt moet je de grote gebruiken,16/20 is de ideale maat.Dat wil zeggen dat er 16 a 20 stuks in een kilo gaan.
Ook belangrijk in dit recept is de zeste van citroen,zeste wil zeggen ‘geraspte citroenschil’.Heel belangrijk!
Jullie kunnen altijd terecht voor verder kookadvies op www.keukengeheim.com
Het recept:
pasta naar keuze (100g per persoon)
4 eieren
1 250 ml room(40 ° vet)
1 zakje geraspte kaas (grada padano, parmezaanse of oude kaas)
bos peterselie
citroen (of limoen)
gamba’s (zoveel als je wil! maar ongeveer 5 per persoon is ok.)
olie
knoflook

Bereiding:

Doe de room, 1/4 zakje kaas en de eieren in een kom en roer dit goed door.

Knip de blaadjes van de peterselie fijn en doe 1/4 hiervan door het eiermengsel.

Rasp een deel van de citroenschil en doe dit door het mengsel, snij de citroen nu doormidden en pers deze boven het mengsel uit. Voeg naar smaak peper en zout toe. Dit kun je ook aan het einde, bij het serveren doen.

Kook de pasta, bak de gamba’s een paar minuten in de olie met uitgeperste knoflook en een beetje peterselie (je kan hier ook een rode peper doorheen doen) in een grote pan of wok zet het vuur laag, haal de gamba’s uit de olie en houd ze warm.

Giet de pasta af en roer deze door de overgebleven olie, waar je net de gamba’s uit hebt gehaald. zorg dat de pasta goed heet is, en doe het vuur uit.

Giet nu voorzichtig het goed geroerde eiermengsel over de pasta en roer dit goed door. Zorg dat het ei niet stolt want dan krijg je pasta met omelet!

Serveer direct en garneer met de gamba’s bovenop de pasta.

Geef de overgebleven peterselie en kaas erbij zodat iedereen zelf kan doseren.

Tot morgen en veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: