Marinades op Keukengeheim

Posted on februari 16, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marinades op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo mensen,

het is weer weekeinde.Ik ga er een beetje van uit dat de meeste mensen wat meer tijd hebben om in de keuken te staan.

Daarom geef ik graag wat uitgebreidere info op zaterdag.

Vandaag geef ik wat recepten voor het marineren van vlees.In vroegere tijden werden marinades gebruikt om vlees zolang mogelijk te bewaren en om het bederf zolang mogelijk uit te stellen.

De hedendaagse marinades zijn bedoelt om extra smaak te geven aan vlees of vis.

Binnenkort verschijnen er 2 boeken van mijn hand vol praktische tips in de keuken.

De trouwe bezoekers zullen wel weten dat ik koken makkelijker wil maken en niet moeilijker zoals jammer genoeg teveel gebeurt.

Zoals steed kunnen jullie de hele dag terecht op mijn website www.keukengeheim.com voor alle vragen over recepten,ingredienten en bereidingswijzen.

De marinades:

Zowat alle vlees is geschikt om te marineren.Lams,kalfs,runds en varkensvlees je kan er extra smaak aan geven door het te marineren

Alle marinades zijn voor 1 kg vlees

Je kan het vlees 1 uur marineren ,8 of 24 uur,dat hangt af van je eigen smaak en de malsheid van het vlees af.

Klassieke wijnmarinade voor 1 kg vlees:2 ueien,1 wortel,7,5 dl rode wijn,1 takje tym,3 laierbladeren,enkele peperbollen(wit of zwart),1 teentje knoflook als je er zin in hebt

:pel de ui en hak hem in groffe stukken,doe hetzelfde met de wortel;Meng alle ingredienten en leg het vlees erin.Roer af en toe het vlees om.

Tip:gebruik voor deze marinade geen wijn die je niet zou willen drinken

 

Milde marinade:1 fijngehakte ui,1 fijngehakt knoflookteentje,3dl tomatenketchup,2dl water,1dl rode wijnazijn,1 koffielepel engelse saus(Worchestershire),1 eetlepel suiker(bruine),1 koffielepel mosterd

Meng alles goed en doe het vlees erbij.Keer het vlees regelmatig om

Pittige marinade:2,5 dl olie(soja,zonnebloem of olijfolie),sap van 1 citroen,1/2 koffielepel cayennepeper,2 eetlepels paprikapoeder,zout en peper.
:Meng alles goed met het vlees.Ideaal voor bbq

Zoetzure marinade:2,5 dl olie,2 dl witte wijn,1 dl witte wijnazijn,4 eetlepels honing,2 eetlepels witte suiker,2 eetlepels ketchup,een paar druppels chilisaus of tabasco,peper en zout

Alles goed mengen samen met het vlees;heel goed bij de bbq

Frisse marinade:4 eetlepels olijfolie,2 eetlepels fijngehakte gember,3 eetlepels geraspte sinaasappelschil(zeste),-wel de sinaasappelen goed schrobben onder koud stromend water,ze zijn dikwijls behandelt,3 eetlepels gehakte knoflook.

Alles goed mengen.Je kan grote stukken vlees met dit mengesle bestrijken,je krijgt een smakelijke korst als je het vlees daarna bakt

Oosterse marinade:3 eetlepels sojasaus,2 teentjes fijngehakte knoflook,sap van een ½ limoen of citroen,sap van 1 sinaasappel,2 takjes fijngehakte citroenmelisse of citroenbasilicum.Eventueel een fijngehakt chilipepertje als je het wat pikanter wil

:Meng alles goed door mekaar en bestrijk het vlees er mee

Italiaanse marinade:4 eetlepels olijfolie,sap van ½ citroen,1 eetlepel gehakte knoflook,1 eetlepel gehakte verse rozemarijn,1 eetlepel gehakte verse basilicum,1/2 koffielepel grof zeezout,zwarte peper naar smaak,een mespuntje cayennepeper

:meng alles goed samen met vlees.Keer het vlees regelmatig.

Texasmarinade:1 dl olie,3 eetlepels mosterd,4 eetlepels vloeibare honing,3 dl ketchup,1 dl ananassap,1 eetlepel geplette peperkorrels,1 eetlepel sojasaus,1 koffielepel tabasco of chilisaus

:alles goed mengen met het vlees.Ideaal voor spareribs maar ook heel goed bij andere stukken vlees.

TIP:Ananassap maakt vlees malser.Kiwi en papayasap hebben dezelfde eigenschap.Verbazingwekkend genoeg proef je de smaak van het sap helemaal niet!

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: