Gegrilde Tonijn&Gremolata op Keukengeheim

Posted on februari 15, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Gegrilde Tonijn&Gremolata op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo mensen,

Vandaag krijgen jullie het recept voor een eenvoudige gegrilde tonijn.Maar het beste aan dit recept is de Gremolata.

Gremolata wordt ook over Osso buco en gegrilde of gebakken vis gestrooid in Italie.Door de veschillende smaken,vooral de zeste van citroen is belangrijk, krijg je een mooie diepte aan het vlees of de vis.

Grmolata maakt het gerecht lichter.

.Gremolata : meng gelijke delen gehakte peterselie , gemalen parmezaan , gehakte look en zeste van citroen en laat dat 10 minuten staan.

Het recept:

2 moten tonijn van 200 gram – olijfolie – grof zeezout – peper – gremolata .

Zet een grillpan(een gewone pan kan ook) met wat olijfolie op het vuur ( gasstand 6 ) , laat 2 min . verwarmen , leg voorzichtig ( spatten ! ) de tonijn in de pan , bak 2 min . langs de ene kant , draai om en bak nog 2 min . langs de ander kant .

Kruid met grof zeezout en peper , leg de vis even op keukenpapier , leg de tonijn daarna op de borden en strooi er de gremolata over , giet nog een heel klein beetje olijfolie over de tonijn .

TIPS : Serveer dit met rozemarijn – aardappelen en een gemengde sla of gebakken artichokharten of gegrilde groene asperges.

Ook met een lekkere aardappelpuree en spinazie kan dit ook.

Zo beste mensen,dat was het voor vandaag.

Jullie kunnen zoals steeds terecht op www.keukengeheim.com voor alle gratis en snel culinair advies.Stel je vraag en ik help je verder.

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: