Pasta-Scampi op Keukengeheim

Posted on februari 14, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastascampi op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag een pasta recept dat ik dikwijls voor mijn familie maak.Het is snel klaar zonder dat het fastfood is.
Heel belangrijk is dat je de scampi niet te lang laat garen,ze worden droog en taai.
Je kan met gewone ingredienten lekker koken maar je moet wel de kooktijden respecteren.
Je kan voor kookadvies terecht op www.keukengeheim.com,gewoon je vraag stellen en dan krijg je een oplossing van mij.
Het recept:
250 gram goede spaghetti,Mijn favoriet is De Cecco,maar Barilla,Panzani of Esselunga(huismerk Delhaize) zijn ook goed.Geef gerust 2 euro meer uit per kilo.Goedkope pasta wordt gemaakt van minderwaardige bloem en kleeft te hard.

16 scampi’s 16/20=16 a 20 scampi’s per kilo

2 verse tomaten

1 keine ui/1 teentje look

20 cl witte wijn(1 wijnglas)

wat olijfolie/peper& zout)

2 soeplepels gehakte peterselie

Zet een pot met veel water op het vuur een breng aan de kook .

Zet ondertussen een pan met hoge boord op een ander vuur ( gasstand 4 ) en doe er een scheutje olijfolie in .

Als de olie wat verwarmd is doe er dan de gesneden look bij , roer om gedurende 1 min.

Doe er nu de tomaten bij en zet het vuur hoger ( gasstand 7 ) ,laat 5 min al roerende door koken .

Doe er de witte wijn bij

Doe er nu de gepelde scampi´s bij en laat nog 1 min. door koken .

Zet het vuur lager ( gasstand 3 ) en laat 8 min. pruttelen ,doe er er peper & zout naar smaak bij .

Zet het vuur af .

Nu kan de gehakte peterselie er bij .

De pasta moet nu gaar zijn , giet in een zift en laat even uitlekken .

Giet de pasta nu in de pan met scampi´s en roer goed om .

kruid nog even naar smaak af .

je bent klaar .

Buon appetito

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: