Advocaattaart op Keukengeheim

Posted on februari 3, 2008. Filed under: Culinair | Tags: , , , , , , , , , , |

Advocaattaart op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Tijdens het weekeinde geef ik altijd een meer bewerkelijk recept.Er van uitgaande dat jullie dan meer tijd hebben om wat langer in de keuken te staan.
Mischien is het wat romantisch maar ik vind het zelf leuk om zondag’s wat uitgebreider te koken terwijl de rest van mijn familie geniet van hun zondag(het leven van een kok,nietwaar).
Deze advocaattaart maak ik enkele keren per jaar.Mijn dochters zijn nu onderhand groot genoeg om de kleine hoeveelheid alcohol die in deze taart zit te mogen consumeren.Het verwarmen van de advocaat zorgt er trouwens voor dat de meeste alcohol verdampt is.Dit is uiteraard geen pleidooi om kinderen alcohol te geven natuurlijk:o)
Het recept:

200ml room
150gr gezouten boter
150gr kristalsuiker
4 eieren
¼ l advocaat
6gr gelatine
Boudoir koekjes

– Meng de boter samen met de helft van de suiker, de   4 eierdooiers en de advocaat
– Week de gelatineblaadjes in koud water
– Warm het eimengsel al roerend lichtjes op tot het   lauw is
– Let op dat het niet te warm wordt, want dan schiften   de eieren
– Als het mengsel lichaamstemperatuur heeft, voeg je   de geweekte gelatineblaadjes al roerend toe
– Klop eerst de room kort op en klop het eiwit op   samen met de andere helft van de suiker
– Voel of de eimassa de lichaamstemperatuur heeft en   roer dan het opgeklopte eiwit eronder
– De room voeg je helemaal op het laatste toe en roer   zachtjes eronder
– Snij de koekjes schuin af en zet ze rechtop tegen de   rand van de springvorm
– Leg een aantal koekjes op de bodem van de vorm
– Giet het ei- en advocaatmengsel in de vorm
– Laat gedurende 4 uur opstijven in de koelkast

Belangrijk:

. Warm het beslag lichtjes op
Gebruik gelatineblaadjes
Eiwit opkloppen met suiker
Eerst het eiwit mengen en pas daarna de room erbij

Als je vragen hebt over dit of een ander recept surf dan even naar www.keukengeheim.com en stel daar je vraag,ik help je binnen de 3 uur verder.Gratis wel te verstaan.

Prettige zondag en veel kookplezier!

Sam

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: