Aziatische Creme Brulée op Keukengeheim

Posted on februari 1, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatische Creme Brulée op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag mensen,

Vandaag nog een receptje uit de Wok&Tandoor-keuken.Ik ben hier echt verzot op.Hoe je een klassieker toch met een paar ingredienten anders en toch bekend kan doen smaken.Ik vind het altijd prettig om te ervaren.

Een fantastisch recept voor creme brulée van Wok&Tandoor(wokentandoor.be)

Kaffir creme brulée

 

De lepel door het harde suikerlaagje breken om dan in de smeuige creme te

duiken. Het blijft iets feestelijks hebben en met deze extra frisse versie

kom je swingend uit de hoek.

 

Ingredienten:

2 kaffirlimoenen of 3 gewone limoenen

3 kaffirbladeren of de zeste van 1 limoen

250 ml dikke slagroom

50 g suiker

5 eigelen

bruine suiker

 

Werkwijze:

Voor de beste smaak maak je de basis van deze creme brulée een dag op voorhand. Pers de limoenen uit. Vijzel de kaffirbladeren om hun aroma vrij

te maken. Als je geen kaffribladeren gebruikt, rasp dan de schil van 1 van

de limoenen. Meng alle ingredienten met uitzondering van de bruine suiker en

zet een nachtje afgedekt in de koelkast.

Doe het mengsel in kleine potjes en zet ze in een vuurvaste schotel. Giet

water in de schotel tot net onder de rand van de potjes en zet een uur in

een oven op 120°C. Laat de creme vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en

zet dan in de koelkast om goed door te koelen.

Bestrooi net voor het opdienen met een laagje bruine suiker en zet de

schaaltjes onder de grill om te laten karameliseren. Wie extra show wil

verkopen, haalt hiervoor de gasbrander boven.

 

Hot tip:

In deze bereiding komt het explosieve citruskarakter van de kaffirlimoen

extra uit de verf. Je vindt hem in de oosterse supermarkt. Doen gewoon, het

is zeker de moeite waard. Het één en ander wordt nog lekkerder als je een

uitgeschraapt vanillestokje aan de roombasis toevoegt.

Veel kookplezier en tot morgen!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: