Maleisische Salade op Keukengeheim

Posted on januari 31, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag een fantastisch recept voor een Maleisische Salade.Dit is ontworpen door een goede Nederlandse vriend van mij die verschillende Asian fastfoodrestaurants in Belgie heeft.Hij is trouwens de eerste die in Belgie het wokrestaurant-concept heeft geintroduceerd zoals Wok&Tandoor en WokAway.
Ik word hier niet voor betaald maar als mensen met goede ideeen het verschil proberen te maken om goede kwaliteit te koppelen aan aangename prijzen verdienen ze mijn volledige steun.
Zoals steeds kunnen juliie alle dagen terecht op mijn website(www.keukengeheim.com) voor alle culinaire vragen.

Het recept:
Een recept van de WOK & TANDOOR in Antwerpen

Maleisische salade met verse ananas en gegrilde kipfilet
hoofdgerecht

 

Een top maaltijdsalade waarbij alles in functie staat van de juiste smaakbalans. Zoetzuur op zijn best gewoon. Het mild pikante doet het zowel op zwoele zomerdagen als ijzige winteravonden uitstekend.

 

Ingredienten voor 2 personen
40 g geraspte wortel
40 g geraspte witte kool
40 g rode ui in ringen
20 g rucola
40 g sojascheuten
20 g ui in kleine stukjes
20 g rode en groene paprika in blokjes
8 plakjes verse ananas van een halve cm dik
200 g kipfilet
peper en zout
enkele takjes koriander

                                                                                                                  

voor de dressing:
1 theelepel gesnipperde chilipeper
2 el suiker
� theelepel zout
8 el alcoholazijn
2 el water
3 fijngesneden kaffirblaadjes of de geraspte schil van 1 limoen besprenkeld met het sap van een halve limoen

 

Werkwijze:
Mix de ingredienten voor de dressing goed en zet even weg in de koelkast om smaak te nemen. Na een nachtje rusten is de smaak gewoon optimaal.
Kruid de kipfilet met peper en zout en gril gaar, maar toch nog wat sappig. Uitgedroogde kip is nooit lekker. Op de barbecue scoor je uiteraard nog beter. Snijd het vlees schuin in plakjes.
Meng alle groenten tot een salade en meng er een paar lepels dressing door. Schik de salade op de borden en leg er de plakjes ananas en de kipfilet op. Nappeer nog eens met de dressing en versier met verse koriander.

Het boek “Modern koken met de wok en Aziatische tapa’s” is te verkrijgen in Wok A Way Antwerpen of Gent.

Zo mensen,dit was het voor vandaag.
Veel kookplezier en tot morgen!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: