Witloof met Gandaham

Posted on januari 30, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukengeheim vernieuwt! Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn Website www.keukengeheim.com vernieuwt binnenkort.
Ik ben al 2 weken van 4 uur ’s morgens bezig met het manueel invoeren van recepten in de nieuwe database.Maar ik troost me met de gedachte dat het resultaat er echt goed gaat uitzien.
Vandaag een makkelijk en snel receptje dat ik dikwijls maak als ik weinig tijd heb
Witloof met Gandaham
750 gr witloof
100 gr Gandaham,je kan natuurlijk een andere gerookte ham gebruiken
klontje boter
sap van een halve citroen naar smaak
1 dl room
Was het witloof en verwijder de vuile stukken.
Neem een vuurvaste schotel of een koperen pan met een zware bodem, waarin al het witloof mooi naast elkaar kan liggen.
Laat de boter smelten in de pan.
Haal de pan van het vuur en leg de struikjes witloof in hun geheel erin.
Snijd de sneden Gandaham in fijne snippers en verdeel ze over het witloof.
Bestrooi met een beetje peper en zout (niet te veel want in de ham zit al veel zout).
Verdeel nog wat klontjes boter over het witloof.
Zet de pan weer op het vuur, zet het deksel erop en laat op een laag vuur een dik half uur stoven.
Neem het deksel er weer af, voeg het citroensap toe en giet de room over het gerecht.
Draai de pan wat in alle richtingen in het rond zodat al het witloof door de room gewenteld wordt.
Laat nog even verder sudderen en dien op.
Serveer her gerecht in combinatie met aardappelpuree.

Zo mensen,dat was het.

Tot morgen en veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: