Preistoemp op Keukengeheim

Posted on januari 28, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preistoemp op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goedemorgen beste mensen,

Vandaag een variant op Stamppot,Stoemp zoals ze in Vlaanderen zeggen.Stoemp is een gezelliger woord voor slag of stamp.

Veel mensen blijven steken bij de klassieke stamppotten zoals boerenkool en wortel met worst,lekker hoor daar niet van.Je kan echter eindeloos varieren met groenten,kruiden,vis en vlees.

Vandaar het recpet voor preistoemp met kalkoen.Dat leek me een goede starter om de werkweek mee te beginnen.

Als jullie nog vragen hebben surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar los ok de hele dag online culinaire problemen op.

Het recept:1 kg ; geschilde aardappelen – 1 grote stoofprei ( gewassen en fijn gesneden – 250 gr .) -halfvolle melk –  50 gr ; boter – peper & zout – nootmuskaat – 250 gr ; kalkoenlapjes dun gesneden – honing

Zet de aardappelen op het vuur en kook ze .

Neem een pan met een hoge boord en doe er een klontje boter in , zet op het vuur ( gasstand 4 ) en laat de boter zachtjes smelten , doe er de fijn gesneden prei in  en roer even om .

Zet een deksel op de pan en laat 10 min ; stoven , roer af en toe om .

Neem een andere pan en doe er wat boter in , zet op het vuur ( gasstand 5 ) en laat de boter smelten ;

Leg de kalkoenlapjes in de pan , laat 4 minuten bakken en draai dan de lapjes om .

Giet 1 theelepel honing over de lapjes en kruid ze met peper & zout .

Doe 3 soeplepels water in de pan en laat nog 4 min ; pruttelen ;

Je aardappelen zouden nu gaar moeten zijn , giet ze in een zift , doe ze terug in de pot een zet ze nog even op het vuur ( 1 min . – gasstand 2 ) .

Plet de aardappelen met een aardappelstamper en doe er nu de gaargestoofde prei bij .

Meng goed met een houten lepel , doe er nu de melk bij -als je heel gladde puree wil doe er dan meer melk bij .

Kruid met nootmuskaat , peper & zout , doe er nu de boter bij en meng goed op het vuur ( gasstand 2 )

Je kalkoenlapjes zijn nu ook klaar .

Tips : Wat goede mosterd is hier fantastisch bij .

Je kan in plaats van water ook bier gebruiken voor de saus .

Gebruik nooit een mixer voor het pletten van aardappelen,je bekomt een taaie en kleverige substantie door de te hoge snelheid van de mixer!

Tot morgen.

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: