Keukentips op Keukengeheim

Posted on januari 27, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Goedemorgen mensen,

Ook vandaag geen recept maar nog wat technische tips voor de keuken,ik ben in een technische bui dit weekeinde :o).

Mischien hebben jullie het al gemerkt,mijn stokpaardje is koken makkelijker en begrijpelijk te maken voor iedereen.

Vandaar deze tips:

Wist je dat?

Als je geschilde uien 10 minuten in de diepvries legt en je ze daarna snijd je bijna nooit moet huilen.

Je pasta altijd in veel water moet koken anders kleeft het zetmeel aan elkaar.

Als je zout in het water voor de pasta doet het langer duurt vooraleer het water kookt, pas zout in het water doen als het kookt als je gehaast bent.

Je peulvruchten zoals bonen en erwten niet in zout water mag koken want dat ze dan taai worden, altijd op het einde zout toevoegen

Als je eiwit wil opkloppen altijd eerst de kom moet ontvetten met azijn of citroensap,wel goed afdrogen!

Je eiwit moet opkloppen met een snuifje zout

Jouw eiwit steviger wordt als je halverwege een koffielepel bloemsuiker(poedersuiker) toevoegt.

Als je eieren hardkookt je ze net onder het kookpunt moet laten borrelen anders krijgen ze een zwarte rand.

Als je bouillon maakt en je wil dat die een donkere kleur heeft je dan een ongepelde ui moet laten meekoken.

Als je soep wat te zout is je een geschilde aardappel met de soep moet laten pruttelen gedurende 15 min en dan de aardappel eruit halen, die heeft dan veel zout opgeslorpt.

Als je chocoladesaus maakt, je op het einde een klontje boter bij de gesmolten chocolade kan doen zodat je saus mooi glanst.

Zo mensen,dat was het voor vandaag.Zoals steeds kunnen jullie voor gratis culinair advies terecht op www.keukengeheim.com waar ik de hele dag paraat ben.

Een prettige zondag en tot morgen.

Veel kookplezier!

Sam

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: