Kreeftenolie op Keukengeheim
Goedemorgen mensen,
Ik gebruik in mijn gerechten dikwijls aromatische olieen zoals rozemarijn,chiliolie en kreeftenolie.
Ik ga dikwijls bij mensen thuis of voor bedrijven koken en dan neem ik altijd wat flesjes zelfgemaakte olie mee.
Een stukje gestoomde kabeljauw besprenkel ik met wat druppels zelfgemaakte kreeftenolie.Het maakt echt een wereld van verschil!
Je kan natuurlijk dat soort olie kant en klaar kopen maar als je eens zelf zo’n olie hebt gemaakt ga je het verschil proeven.
Een extra argument is natuurlijk dat het eigenlijk heel makkelijk te maken is.
Als je nog vragen hebt over dit en/of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag jullie culinaire problemen oplos,en dat helemaal GRATIS nog wel,is dat niet mooi :o)
Het recept:
1 kreeft mag diepvries zijn- 10 peperbollen- 1 theelepel grof zeezout – 1 laurierblad – 1 theelepel tomatenpuree – olijfolie ( 0,5 l) – 1 fijngesneden sjalotje
Doe een scheutje olie in een pan met hoge boord, stoof het sjalotje een paar min., hak de kreeft in stukken, doe in de pan en zet het vuur hoog, laat een paar min. goed bakken, doe er de tomatenpuree bij, goed roeren, nu mag je de olie er bij doen en de kruiden, laat 4 min pruttelen, zet het vuur laag en laat 10 min zachtjes trekken, zet het vuur af, laat afkoelen en zeef de olie.
TIPS: Je kan dit ook met scampi’s of krab doen.
Eigenlijk is het principe voor alle gearomatiseerde olie’s hetzelfde, je moet eerst alles verwarmen voordat de smaak in de olie trekt, alleen is het voor verse kruiden , look, sjalot enz. zo dat je niet boven de 60 graden mag komen anders verbrand alles.
je kan de olie maanden bewaren
Zo mensen,dat was het voor vandaag.
Tot morgen.
Veel kookplezier!
Sam
Geef een reactie