Kreeftenolie op Keukengeheim

Posted on januari 24, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeftenolie op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goedemorgen mensen,

Ik gebruik in mijn gerechten dikwijls aromatische olieen zoals rozemarijn,chiliolie en kreeftenolie.

Ik ga dikwijls bij mensen thuis of voor bedrijven koken en dan neem ik altijd wat flesjes zelfgemaakte olie mee.

Een stukje gestoomde kabeljauw besprenkel ik met wat druppels zelfgemaakte kreeftenolie.Het maakt echt een wereld van verschil!

Je kan natuurlijk dat soort olie kant en klaar kopen maar als je eens zelf zo’n olie hebt gemaakt ga je het verschil proeven.

Een extra argument is natuurlijk dat het eigenlijk heel makkelijk te maken is.

Als je nog vragen hebt over dit en/of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag jullie culinaire problemen oplos,en dat helemaal GRATIS nog wel,is dat niet mooi :o)

Het recept:

1 kreeft mag diepvries zijn- 10 peperbollen- 1 theelepel grof zeezout – 1 laurierblad – 1 theelepel tomatenpuree – olijfolie ( 0,5 l) – 1 fijngesneden sjalotje

Doe een scheutje olie in een pan met hoge boord, stoof het sjalotje een paar min., hak de kreeft in stukken, doe in de pan en zet het vuur hoog, laat een paar min. goed bakken, doe er de tomatenpuree bij, goed roeren, nu mag je de olie er bij doen en de kruiden, laat 4 min pruttelen, zet het vuur laag en laat 10 min zachtjes trekken, zet het vuur af, laat afkoelen en zeef de olie.

TIPS: Je kan dit ook met scampi’s of krab doen.

Eigenlijk is het principe voor alle gearomatiseerde olie’s hetzelfde, je moet eerst alles verwarmen voordat de smaak in de olie trekt, alleen is het voor verse kruiden , look, sjalot enz. zo dat je niet boven de 60 graden mag komen anders verbrand alles.

je kan de olie maanden bewaren

Zo mensen,dat was het voor vandaag.

Tot morgen.

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: