Panna Cotta op Keukengeheim

Posted on januari 23, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna Cotta op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goedemorgen mensen,

Vandaag het recept voor de enige echte Panna Cotta,dat is Italiaans voor gekookte room

Panna Cotta is samen met Tiramissu het meest bekende nagerecht maar ik merk toch aan de vragen op mijn website(www.keukengeheim.com) dat er nog veel mensen zijn die denken dat de bereiding van Panna Cotta een moeilijke zaak is.Niets is minder waar,ik denk dat het zowat het makkelijkste nagerecht moet zijn.

Volg gewoon het recept en er kan niets mislopen.
Het recept:

5dl room met minimum 40% vetgehalte
Marsala voor de smaak(mag ook iets anders zijn)
45gr kristalsuiker of rietsuiker
1 vanillestok
1 koffielepel vanille-extract
3 blaadjes gelatine van 3gr

Bereiding:
– Week de blaadjes gelatine in water
– Neem Ondertussen de room en breng deze samen met de suiker, de vanillestok en het vanille-extract aan de kook
– De suiker moet goed gesmolten zijn
– Zet het vuur af en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe
– Goed roeren tot al de gelatine gesmolten is

– Haal de vanillestok eruit
– Smeer de potjes in met een beetje smaakloze olie (bv arachideolie) en giet de vloeistof in de potjes
– Laat minimum 3 uur in de koelkast opstijven

– Zet het potje 10 seconden in warm water
– Ga met het mes rond de panna cotta en ontvorm
– Besprenkel met wat marsala of Amaretto en serveer

Tips
– Geen koffieroom maar echte room van minimum 40% vet gebruiken
– Meer gelatine gebruiken: 3 gelatineblaadjes op een halve liter vloeistof
– De alcohol ofwel meekoken of anders op het laatste over de opgesteven room gieten

Zo beste mensen,dat was het voor vandaag

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: