Italiaanse Vleessaus op Keukengeheim

Posted on januari 22, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Vleessaus op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo mensen,

 

Hallo mensen,

Vandaag het recept voor een Italiaans vleessaus(Ragu) die je met pasta kan eten maar ook met een stukje gegrild of gebakken vlees.Het mooie van deze saus is dat je ze kan invriezen in handige bakjes en je zo altijd een lekkere saus in huis hebt.Je kookt dan gewoon wat pasta en je hebt een super- maaltijd.

Deze saus moet wel lang op het vuur staan maar daar heb je weinig werk aan,af en toe roeren volstaat.

Als jullie nog vragen hebben ben ik de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om (gratis) culinaire problemen te verhelpen.

1 takje rozemarijn
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
750 gram rundsstoofvlees
zout, peper
1 deciliter rode wijn
1 blik tomatenstukjes (400 gram)
1 blik artisjokharten (400 gram)
50 gram geraspte parmezaan
500 gram tagliatelle

Hak de rozemarijnaalden fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan. Pel de knoflook en pers ze uit boven de olie.

Voeg de rozemarijn toe en fruit het geheel circa 3 minuten op een laag vuur. Snijhet rundsstoofvlees in dobbelsteentjes en bestrooi ze met zout en peper. Bak het vlees in de knoflookolie in circa 5 minuten bruin. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook en laat de wijn circa 3 minuten iets inkoken Roer de tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat het vleesmengsel afgedekt circa 2 uur sudderen.


Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.Voeg vlak voor het serveren de in vieren gesneden artisjokharten toe aan het vlees.
Serveer het vleesmengsel met de tagliatelle en bestrooi het met de parmezaan.

Veel kookplezier en tot morgen!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: