Frangipanetaart op Keukengeheim

Posted on januari 21, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipanetaart op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Ik hoop dat jullie een goed weekeinde achter de rug hebben en fris en monter aan de nieuwe week beginnen:o)
Vandaag plaats ik het recept voor de klassieke frangipanetaart.Eigenlijk is dat een makkelijke taart om te maken zeker als je een vel kant en klare bladerdeeg gebruikt.Voor een Italiaanse toets kan je het water van de glazuur vervangen door bv.Amaretto.Het geeft de taart net dat beetje extra.
Als jullie nog vragen hebben ben ik de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om alle culinaire problemen te verhelpen.
Voor een taartvorm met diameter 26 à 28 cm:

  • 150 g boter
  • 150 g griessuiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels zelfrijzende bloem
  • amandelaroma (facultatief)
  • rond vel bladerdeeg
  • poedersuiker
  • abrikozenconfituur (naar eigen smaak)
  1. Klop de boter zacht.
  2. Voeg achtereenvolgens de suiker, eieren, bloem en amandelpoeder toe (eventueel ook de aroma). Blijf steeds goed roeren (eventueel mixer gebruiken).
  3. Vet de bakvorm in en leg er de bladerdeeg in. Druk goed aan in de vorm en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (bodem).
  4. Smeer een laag confituur op de bodem.
  5. Giet daarover het amandelmengsel.
  6. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C à 200°C gedurende 30 à 40 minuten.
  7. Meng 2 eetlepels met een heel klein beetje water tot glazuur en smeer over de taart naar eigen wens.

Zo mensen,dat was het,ik hoop dat jullie een prettige maandag hebben.
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: