Frittata (Italiaanse omelet) op Keukengeheim

Posted on januari 19, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag het recept voor een soort Italiaanse omelet.
Ik maak dat regelmatig thuis,bv op een zondagavond.Het mooie er van is dat je zowat alle ingredienten kan gebruiken die je nog in de koelkast hebt staan,het moet wel smakelijk blijven natuurlijk :o).Dit is een versie met garnalen maar je kan ook scampi gebruiken.Ook met Parmaham en zongedroogde tomaat is dit heel lekker.

10 eieren
1 dl slagroom of melk
150 gr pecorino of parmezaan (geraspt)
3 lente-uitjes, in ringetjes of een rode ui
150 gr garnalen
grof zeezout
versgemalen peper
2 trosjes kerstomaatjes
75 g rucola
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 gr. Klop in een kom de eieren los met de slagroom en roer de pecorino, lente-ui en garnalen erdoor.
Breng op smaak met zout en peper. Vet een lage ovenschaal van +/- 20 x 30 cm royaal in en schenk het eimengsel erin.
Leg de trosjes tomaat erin. Schuif de schaal in een richel onder het midden van de oven en laat het ei in +/- 20 min. stollen. Neem uit de oven en strooi de rucola over de omelet.

Zo mensen dat was het voor vandaag
Veel kookplezier en tot morgen!
Sam
http://www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: