Rijsttaart zonder Aanbranden op Keukengeheim

Posted on januari 18, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaart zonder Aanbranden op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept voor rijsttaart zonder deegbodem.Ik heb al gemerkt dat veel mensen de deeg zelf maken er net iets teveel aan.
Dit is een eenvoudiger recept,er is nog wel een beetje werk aan natuurlijk maar veel minder plus dat deze taart bijna niet kan mislukken als je het recept volgt.

Eerst en vooral 2 tips tegen het aanbakken van de rijstpap :wrijf de bodem van de pot waar je de rijst inkookt in met wat olie of boter en doe de suiker er pas bij als de rijst gaar is ,dus niet van in het begin!

Surf even naar www.keukengeheim.com als je nog vragen hebt,ik ben daar de hele dag online om culinaire problemen op te lossen

Het recept:
3/4 liter volle melk
150 gram rijst
1 pakje vanillesuiker
200 gram kristalsuiker
2 à 3 eieren (naar keuze)
40 gram bloem
75 gram gesmolten boter
Kook de melk, de rijst en de vanillesuiker (alsof je rijstpap maakt : de rijst moet gaar zijn voor je er de suiker bijdoet). Laat daarna afkoelen

Klop de eierdooiers en de suiker op en voeg er de lauwe gesmolten boter bij

Meng de bloem eronder

Meng het geheel onder het ondertussen afgekoelde rijstmengsel

Klop de eierdooiers stijf en voeg die ook voorzichtig bij het mengsel

Giet het geheel in een beboterde taartvorm en laat 30 min in de oven bakken op 180 °C

Laat afkoelen

Zo mensen,dat was het voor vandaag.
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: