Makkelijke Cassoulet op Keukengeheim

Posted on januari 17, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Cassoulet op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag het recept voor een eenvoudige versie van de befaamde Cassoulet.
Normaal doen we er worsten bij(saucison de lyon),spek en eend maar deze versie is meer iets voor een weekavond als je minder tijd hebt.
Je kan deze Cassoulet een dag op voorhand maken en ’s anderdaags in de oven als je thuis komt van je werk.
Om het helemaal feestelijk te maken geef je er een smeuige aardappelpuree bij en je hebt een perfekte maaltijd voor een gure winteravond.
Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept ga dan even naar www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie culinaire vragen beantwoord.

Het recept:

500 gram varkenslapjes
peper en zout,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 blikje kidneybeans  van 400 g (supermarkt)
1 pot witte bonen(700g),
75g boter,
1dl. droge witte wijn,
1 laurierblad,
2 kruidnagels,
1/2theel. tijm,
2dl. tomatenpuree,
2dl gezeefde tomaten,
50g paneermeel.

Snijd de lapjes in blokjes en bestrooi met peper en zout. Pel de ui en snipper fijn. Pel het teentje knoflook. Laat de witte bonen uitlekken.

Smelt de boter in een braadpan en fruit hierin het uitgeperste knoflookteentje en de ui. Voeg het vlees toe en bak gedurende 5min. rondom bruin. Schenk de witte wijn erbij samen met het laurierblad, de kruidnagels en de tomatenpuree. Zet een deksel op de pan en laat gedurende 1 uur stoven.

Verwijder het laurierblad en de kruidnagels en voeg de witte bonen en de kidneybeans toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schep het bonen-vleesmengsel in een ovenvaste schotel en bestrooi met paneermeel. Laat een bruin korstje vormen onder de grill.

Veel kookplezier!

Tot morgen

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: