Appel-Pannekoek op Keukengeheim
Appel-Pannekoek op Keukengeheim
Hallo mensen,
Weeral een nieuwe week en ik heb vandaag één van die verschrikkelijke vergaderdagen.Daarom hou ik het kort en geef jullie gewoon het recept voor een persoonlijk favoriet.De appel-pannekoek.
Je kan er apart nog wat ander vers (rood)fruit bijgeven of een bolletje vanillijs er laten op smelten.Wat ik soms ook doe als het allleen voor volwassenen is,ik sprenkel dan wat Limoncello(Italiaanse citroenlikeur) over de pannekoek net voor het opdienen.Dat mag je wel niet boven het vuur doen!
Je kan ook eens een kijkje nemen op www.keukengeheim.com waar er veel soortgelijke recepten staan,ik ben daar ook paraat om jullie culinaire vragen te beantwoorden.
Het recept:
250 g bloem (tarwebloem)
zout
50 g suiker
3 eieren
5 dl melk (halfvol)
3 appelen (Jonagold)
40 g boter
Bloem, suiker (en eventueel bakpoeder) mengen. De melk en de eieren toevoegen en opkloppen tot een luchtig beslag.
De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijfjes snijden.
Enkele appelschijfjes bakken in wat boter, omkeren en overgieten met beslag.
De pannenkoeken aan beide kanten laten bakken.
Warm serveren.
Snel ,makkelijk en lekker!
Veel kookplezier en tot morgen
Sam
Geef een reactie