Italiaanse recepten op Keukengeheim

Posted on januari 13, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse recepten op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo mensen,

Zoals belooft vandaag nog een klassiek Italiaans recept.Het mooie van de Italiaanse keuken is dat je zeer snel en zonder een chefkok te zijn een uitstekend gerecht op tafel kan zetten.

Goede producten zijn belangrijk in elke keuken en zeker in de Italiaanse.Geef gerust een paar euro meer uit per kilo pasta,het loont echt de moeite.Ook in gedrooogde pasta zijn er veel verschillen.Mijn favoriet is de gedroogde pasta van ‘de Cecco’

Het principe om iets meer uit geven voor goede producten telt voor alle ingredienten.Je moet het zo zien:goede basisproducten geven je niet alleen meer persoonlijk plezier maar ze zijn ook gezonder en je helpt er de producenten mee die proberen verantwoordelijk te produceren.

Zoals steeds kunnen jullie terecht op mijn website www.keukengeheim.com voor alle culinaire vragen en dat helemaal GRATIS!

Gisteren heb ik het recept geplaatst van de echte carbonara,dit recept is een even eenvoudige variant.

Pasta met Pancetta:

400 gr fettuccine of een andere niet te brede pasta – 120 gr pancetta (buikspek) of gewoon gerookt spek- 1 ui – 3 paprika’s – 1 klein blik gepelde tomaten – 3 eetlepels olijfolie – 1 teentje look – 1/2 chilipepertje – geraspte parmezaan – zout – groene olijven

Hak de ui, de look en het chilipepertje fijn. Snijd het spek in reepjes en bak alles in de hete olie.
Was de paprika’s.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten snijd ze in fijne reepjes.  Voeg ze, samen met de tomaten, bij het spek.Kruid met zout.Laat de saus, afgedekt, op een zacht vuur 15 minuten sudderen.

Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim gezouten water.Giet af en schep over in een voorverwarmde schaal(even onder warm water houden).

Meng met de saus en voeg er enkele olijven toe en bestrooi met veel geraspte parmezaan

Dat was het voor vandaag.

Een prettige zondag en tot morgen

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: