De Echte Carbonara op Keukengeheim

Posted on januari 12, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Echte Carbonara op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,,

De volgende dagen ga ik hier wat authentieke Itiliaanse recepten plaatsen.

Ik krijg regelmatig vragen over welke keuken ik het beste vind.De Italiaanse keuken is mijn favoriet, zonder ander keukens tekort te doen!
Waarom? Omdat de Italiaans keuken een keuken die uit noodzaak is geboren,dat wil zeggen dat de mensen het moesten doen met de ingredienten die er voorradig waren.

Daarom zijn er zoveel fantastische en eenvoudige recepten in Italie.

Denk maar aan de Spaghetti “aglio,olio e peperoncino’,eenvoudiger en lekkerder is er niet!
Of de echte Spaghetti Carbonara.
Carbonara wordt niet zoals veel mensen in Belgie en Nederland denken met room gemaakt maar wel met eierdooiers,daardoor wordt Carbonara nooit opgewarmt maar altijd “a la minute”gemaakt,dat is op de moment zelf.

Ik kan heel veel blogs vullen over mijn passie voor authentieke smaken maar heb geen vrees,ik ga dat niet doen:o).

Jullie kunnen natuurlijk zoals elke dag terecht op mijn website www.keukengeheim.com voor alle culinaire vragen.

Het recept:

2 eierdooiers, geklopt
150 gram pancetta (Italiaans ontbijtspek), fijngesneden of gerookt spek
4 el goede olijfolie
2 sjalotjes fijngesneden
4 el fijngesneden peterselie
ca. 100 gr. geraspte parmezaan en/of pecorino kaas
vers gemalen peper en zout naar smaak

250 gr. spaghetti

Kook de spaghetti volgens de verpakking, al dente.

Meng de eierdooiers met de kaas in een slakom

Giet de spaghetti af en hou hem even in de zeef

Bak de pancetta in de olijfolie met de sjalot  geurig op laag vuur, voeg als laatste de peterselie toe. Doe dit bij de gare pasta en meng goed.

Doe als laatste het ei-kaas mengsel bij de hete pasta en roer goed (!)door.Kruid nogeens met zwarte peper.

Meteen serveren en zeker niet meer opwarmen!

Tip:kijk uit met het zout want de pancetta lost veel zout als hij is gebakken.

Zo mensen,prettig weekend.

Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: