Makkelijke Beurre Blanc (saus) op Keukengeheim

Posted on januari 10, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Beurre Blanc op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag plaats ik het recept voor Beurre Blanc-saus,dat is een klassieke botersaus die heel goed bij vis past.Het mooie van Beurre Blanc is dat je ze ook een andere smaak kan geven.Je kan er stukjes fijngesneden tomaat en fijngehakte peterselie bijdoen,dan past jouw saus heel goed bij gegrilde vis,schaaldieren en zelfs kalfsvlees.

Of doe er een handvol fijngehakte basilicum bij en je krijgt een supersaus voor bij kip en wit gevogelte.Dragon,bieslook en dille,het kan allemaal.

Als jullie nog vragen hebben over dit of een ander recept ben ik de hele dag paraat op www.keukengeheim.com om jullie vann advies te dienen.

Het recept:

½ dl droge witte wijn, ½ dl witte wijnazijn, 2 sjalotjes of een klein uitje, ± 2 el room, 250 gr zeer koude boter, vers gemalen witte peper

  1. Hak het sjalotje zeer fijn.
  2. Snij de boter in stukjes.
  3. Laat in een sauspannetje de witte wijn, de wijnazijn en 2 el fijngehakte sjalotjes of ui tot ± 1 eetlepel vocht reduceren (niet meer dan een bodempje in het pannetje). Haal de sauspan van het vuur en klop er direct 2 tot 3 stukjes boter door.
  4. Zet het pannetje op een lage warmtebron, voeg er de room bij en klop er met een garde één voor één de stukjes boter door. Elk stukje boter moet geheel zijn opgenomen voor er een volgend stukje wordt toegevoegd. De boter zal de saus binden zonder echt te smelten. Haal zo nodig het pannetje nu en dan even van de warmtebron. Blijf kloppen tot de saus glad en romig is.
  5. Breng de saus op smaak met vers gemalen witte peper.
  6. Serveer de saus direct of hou de saus (korte) tijd warm,maar niet Au Bain Marie

Zo mensen,dat was het voor vandaag.

Een prettige dag en veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: