Frieten bakken op Keukengeheim

Posted on januari 8, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frieten bakken op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

Ik krijg regelmatig vragen over hoe je nu juist frieten moet bakken.Daar is veel verwarring over blijkbaar.

Je kan frieten in olie of vet bakken,meestal worden ze in olie gebakken omdat het iets minder calorierijk is dan vet maar een in ossevet gebakken friet is toch ook niet te versmaden.
Waarin je de frieten bakt is een beetje persoonlijke voorkeur maar de temperatuur van de olie is wel heel belangrijk.

De eerste of voorbak dient om de aardappelen te garen,de tweede bak dient om de frieten krokant te maken.

Volg het recept en je hebt gegarandeerd krokante frieten.Als je nog vragen hebt over dit en/of recept surf dan even naar www.keukengeheim.com waar je de hele dag gratis culinair advies krijgt en dat helemaal gratis.
Begin met het schillen van de aardappelen. Snij ze in plakjes van minimaal 1 cm dik en snij de plakjes tenslotte in frietstaafjes van 1 cm vierkant. Frietjes goed drogen in keukenpapier of een schone handdoek.

Verwarm het vet of de olie in de frietpan tot 160°C. Doe een handvol aardappelen in de pan: zeker niet te veel frietjes ineens want dan koelt het vet te snel af. Enkele minuten laten bakken (4-8 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid en het soort aardappelen), regelmatig schudden om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Leg een stuk keukenpapier in een kom en laat de voorgebakken frieten erin uitzweten en afkoelen gedurende minstens een 1/2 uur.

Daarna een 2de keer bakken op 180 graden en je hebt de lekkerste friet.

Belangrijk!

Leg de rauwe friet een paar minuten in ijskoud water(mag zelfs met ijsblokjes er in zijn) voor je ze begint te bakken,je frieten worden er krokanter door.Wel eerst goed droog deppen voor je ze bakt!

Zo mensen,dat was het voor vandaag.

Veel kookplezier en tot morgen!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: