Basisrecept voor Risotto op Keukengeheim

Posted on januari 4, 2008. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , |

Basisrecept voor Risotto op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept dat voor alle risotto’s telt,de basis is altijd dezelfde alleen de ingredienten veranderen.
Je kan even naar www.keukengeheim.com surfen als je nog vragen hebt over dit of een ander recept,ik ben de hele dag online om jullie advies te geven.
4 personen:

Breng ong.1,5 liter kippin of groentenbouilon aan de kook,stoof een gehakte ui of sjalot in een pot met 2 eetlepels boter,voeg 400 gram risottorijst toe en laat een paar minuten mee stoven,roer af en toe om.

Voeg 1,25 deciliter witte wijn toe en laat op een hoog vuur verdampen; nu even niet roeren, zet het vuur lager. Doe in ongeveer 18 min, pollelepel per pollepel de bouilon erbij. Roer voorzichtig en gun de rijst de tijd om de bouillon te absorberen, de rijst moet vochtig maar Al Dente ( beetgaar) zijn, als de rijst klaar is roer je er enkele eetlepels geraspte parmezaan door, kruiden naar smaak;

Bij deze basisrisotto kan je vis, vlees, groenten, zeevruchten en kruiden toevoegen

Arborio is de meest voorkomende rijst voor risotto, daar zijn verschillende classificaties:comune – semifino – fino en superfino. Een andere bekende rijst is Carnaroli
Zo mensen,dat was het voor vandaag.
Veel kookplezier en tot morgen!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: