Hertegebraad met Wildsaus op Keukengeheim

Posted on december 30, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Hertegebraad met wildsaus op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste mensen,

De voorlaatste dag van het jaar!

In veronderstel dat de meeste mensen al weten wat ze morgen en overmorgen gaan eten.Voor de late beslissers:het recept voor hertegebraad.Je kan dit ook met ree of everzwijn en zelfs met rosbief maken.Je kan er wintergroenten bijgeven,knolselder en boschampignons zijn mijn favorieten.Maar ook gebakken of gestoofd fruit is heel lekker.

Als jullie nog vragen hebben en nog wat tips willen kunnen jullie naar www.keukengeheim.com surfen waar ik met veel plezier gratis advies geef en wel binnen de drie uur!

Het recept:


1 Hertegebraad van circa 600gr
Een aantal jeneverbessen
250ml wildfond,dat kan je in de supermarkt kopen,vind je het niet kan je water met een bouillonblokje gebruiken
Tijm
Laurier
Suiker om de bodem van pannetje te bedekken
Scheut balsamico-azijn
40ml rode wijn
40ml rode porto
Stukje donkere chocolade

Bereiding:

Saus:
– Suiker in een pan strooien (bodem bedekken) en   laten carameliseren op een zacht vuur
– Zie er goed op toe dat het niet aanbrandt
– Wanneer de suiker gecarameliseerd is, Porto en rode   wijn toevoegen (1/4 van de totale hoeveelheid   vloeistof), een scheut Balsamico-azijn toevoegen
– Op het einde de bouillon toevoegen
– Thijm, laurier en een paar jeneverbessen voor de   smaak
– De saus verder tot de helft laten inkoken
Dit kan je op   voorhand doe zodat de saus klaar staat als je het gebraad gaat bakken

Gebraad:
– Laat de boter bruinen en het vlees langs beide   kanten bruin braden (langs beide kanten 4 minuten)

– Zet er een deksel op en laat naar wens garen:
6-8 min: saignant(rood)
12-14 min: à point(meer gebakken)
20 min: bien cuit(doorbakken)

– Haal het vlees uit de pot en laat het rusten
– Blus ondertussen het bruin aanbaksel met de half   ingekookte saus
– Werk de saus af met een stukje pure chocolade
– Zeef de saus en werk op met wat klontjes boter(gewoon doorroeren)
– Indien ze niet dik genoeg is, maïszetmeel toevoegen
– Serveer het vlees met de saus

 Belangrijk!
Start de saus met 1/4 alcohol en 3/4 fond

Zo mensen,dat was het voor vandaag

Veel kookplezier en tot morgen!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: