Ossenhaas in Bladerdeeg op Keukengeheim

Posted on december 29, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossenhaas in Bladerdeeg op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag plaats ik het receept voor Ossenhaas(filet pur) in Bladerdeeg.Het mooie van dit gerecht is dat het eigenlijk heel gemakkelijk te maken is en dat je toch laat zien dat je culinaire kwaliteiten hebt  wat mooi  meegenomen is :o-)

In principe kan je dit met andere grote stukken vlees doen,rosbief en wildgebraad kunnen maar ook varkens en kalfsgebraad doen het goed met een bladerdeegkorstje.Varkensvlees moet je wel eerst wat langer in de pan bakken om zeker te zijn dat het volledig gaar is als het uit de oven komt.

Ik ben zoals elke dag paraat op www.keukengeheim.com om jullie culinaire problemen te verhelpen (gratis!).Neem daar ook eens een kijkje bij recepten,daar staan een heleboel tips voor kleine gerechten die je op oudejaarsavond kan geven.

Het recept:


Benodigdheden voor 4 a 6 personen:
1 ossehaas van 1,2 kg
1 stuk bladerdeeg
Boter
Peper en zout

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Smelt de vetstof in de pan, kruid het vlees en bak   aan tot het overall een mooi korstje heeft (3 minuten   aan elke kant)
– Haal de ossehaas uit de pan en leg hem gedurende   20 minuten in de koelkast tot hij koud is.
– Dep het vlees af en leg het op het bladerdeeg
– Leg het bladerdeeg voor je en bind de ossehaas strak   in in het bladerdeeg.
– De ossehaas op een ingeboterde ovenschaal en bak   30 minuten in een oven van 200 graden (dit als je   hem saignant wil) Voor bleu 20 minuten, voor à point   40 minuten

  Belangrijk!
toeschroeien
Laten afkoelen
Droog deppen

Zo mensen,dat was het voor vandaag

Veel kookplezier en tot morgen!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: