Kerststronk op Keukengeheim+Tips

Posted on december 18, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststronk op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste mensen,

De kerststress slaat toe!
Ik merk het aan het aantal en het soort vragen die  ik de laatste dagen op www.keukengeheim.com krijg.
Dat is normaal,je moet ineens voor meer mensen koken dan je gewoon bent en je krijgt  te maken met recepten en ingredienten waar je weinig ervaring mee hebt.

Ik zou hier toch wat advies willen geven.

Hou het simpel!

Als je nog nooit een kalkoen hebt gebraden is het kerstdiner een slecht moment om dat voor de eerste keer te doen.Je kan beter in de loop van het jaar eens een poging wagen zodat je ongeveer weet hoe dat gaat.
Het lijkt mischien niet zo maar kalkoen fatsoenlijk braden is niet zo simpel als het lijkt.Er zijn veel beroepskoks die er ook last mee hebben.

Maak gerechten waar je al wat ervaring mee hebt,kerstmis is een slecht moment om te experimenteren.
Het gaat over het samenzijn met vrienden en familie.

Maak gerechten die je zoveel mogelijk op voorhand kan maken,zelfs de de dag ervoor.Er is niets mis met een goede stoofpot op kerstmis!

Geef zo veel mogelijk koude voorgerechten,je kan die een uurtje voor de gasten arriveren op borden en schalen schikken.

Snij en versnij zoveel mogelijk op voorhand.In vaktermen heet dat Mise en Place.Geloof me,in restaurants wordt dat ook gedaan.

Vandaag het recept voor kerststronk.

150gr bloem
120gr kristalsuiker
5 eieren ,zowel de dooiers als het eiwit

Bereiding:

– Klop de eieren met de suiker zeer goed op tot schuim   (10 min)
– Spatel de bloem eronder (niet met de mixer)
– Neem een bakplaat en leg er bakpapier op
– Verdeel het deeg op het bakpapier
– Zorg ervoor dat je een egaal dun laagje strijkt, zodat   het snel kan bakken
– Bak 10 minuten op 200 graden
– Haal de biscuit uit de oven
– Neem een natte handdoek en leg die open op het   aanrecht
– Stort de cake op de handdoek zodanig dat het   bakpapier bovenaan ligt
– Maak ondertussen een suikersiroop
– Neem hiervoor een pannetje met de helft suiker en   de helft water en breng het aan het koken
– Je kan eventueel een likeur aan de suikersiroop   toevoegen
– Als de suikersiroop klaar is, neem je het bakpapier   van de biscuit en dep de biscuit zorgvuldig in met de   suikersiroop
– Smeer er een dun laagje confituur op
– Rol het biscuitdeeg voorzichtig op
– Werk af naar believen met geklopte room of   boterroom.
– je kan naar hartelust experimenteren met fruit of chocolade voor de garnering

Belangrijk!
Als het biscuitdeeg gebakken is, is het belangrijk dat het niet droog wordt. Zorg dus voor extra vocht met het suikersiroop en de confituur.

1. Gebruik hele eieren
2. Eieren met suiker zeer goed opkloppen tot schuim!
3. Rol op als het deeg nog warm en vochtig is

Als je nig vragen hebt ben ik de hele dag online op www.keukengeheim.com om je vragen te beantwoorden,je krijgt daar GRATIS en SNEL culinair advies.

Veel kookplezier en tot morgen!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: