Kreeft koken op Keukengeheim

Posted on december 15, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Kreeft Koken op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag wat info over het koken van kreeft.Ik krijg met de feestdagen in het zicht heel veel vragen over het bereiden van kreeft op mijn website http://www.keukengeheim.com

Er zijn een paar regels die je in acht moet nemen om een sappige kreeft te bekomen.

-Koop geen diepvrieskreeft tenzij je de kreeft wil gebruiken om bisque te maken,diepvrieskreeft is onvermijdelijk taai.

-Koop nooit een dode, verse kreeft. Dat is gevaarlijk! Vlees van schaaldieren wordt immers slecht (en dus giftig) in een mum van tijd.

Vandaar dat voor verse bereidingen (een verse kreeft smaakt stukken en stukken lekkerder dan een diepvriesexemplaar) altijd levende beesten gebruikt worden

Er bestaat een prachtige oplossing om heel het levende kreeftgebeuren  op een diervriendelijke manier te laten verlopen.

In een aantal kookboeken geeft men het dier een  klap op de kop om het te verdoven.

Maar écht diervriendelijk is dat niet.

Neem gewoon de levende kreeft in de hand. Strijk met twee vingers een paar keer zachtjes in een traag tempo over de rug. Over de koffer dus, van vlak achter de kop tot het begin van de staart. Op nauwelijks een paar seconden tijd valt de  kreeft in slaap.

Je kan de kreeft ook een 1/2 uur in de vriezer steken,dan is hij verdooft

Met een gerust geweten kan je dan de kreeft koken

Mijn kreeft wordt taai,weet je hoe dat komt?

Kreeft wordt klaargemaakt in een court-bouillon die stevig gekruid wordt.
-Voeg zeker voldoende zeezout toe al je straks de kreeft koud, met mayonaise of cocktailsaus gaat serveren,de befaamde kreft “belle Vue”
In principe wordt zulk een kreeft trouwens helemaal niet koud, maar wel lauw geserveerd.

Maar met de temperatuur daalt ook de smaakintensiteit.Daarom mag je kreeften niet in de koelkast bewaren,de koude neemt veel smaak weg en maakt het dier veel taaier
-.De kreeft dezelfde dag koken is de juiste manier.

Zout is een smaakversterker, die goed op zijn plaats is.

Voeg aan de bouillon, naast ui, wortel en selder een anijssmaak toe, want die versterkt de smaak van de kreeft. Laat een steranijs meekoken. Of voeg een scheut pastis toe.

En vergeet zeker niet goed wat peperbolletjes in het vocht te doen

– De bouillon mag gedurende een half uur goed doorkoken onder deksel.

Nu mag je de kreeft in de bouillon doen,daarna zachtjes laten pruttelen

Laat de bouillon dus op een laag vuurtje tegen het kookpunt aanzweven.

– Kook de kreeften niet te lang. 10à 12 minuten volstaan ruim voor een kreeft van gemiddelde grootte.(500 gram)

Zet dan de pot van het vuur en laat de kreeften afkoelen in de bouillon. Ze zuigen  zich vol en smaken straks extra sappig.

Zo mensen,ik hoop dat dit nuttige informatie voor jullie was.Surf even naar www.keukengeheim.com als je nog vragen hebt over dit en/of en ander onderwerp,ik ben de hele dag online om jullie vragen te beantwoorden.

Veel kookplezier!

Tot morgen
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: