Oosterse Kip in Zout op Keukengeheim

Posted on december 13, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse Kip in Zout op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Dikwijls zijn mensen op zoek naar een alternatief voor de Kerstkalkoen.Ik heb gisteren een recept voor Lamsbout gegeven maar wat denken jullie van een Kip in zoutkorst maar dan met Oosterse ingredienten?

Het staat tenslotte nergens geschreven dat je elke Kerst een kalkoen moet serveren,ik doe dat al lang niet meer.Onder zachte dwang van mijn dochters geef ik al jaren gevulde kip ipv kalkoen.

Als je niet zo wild bent van de Oosterse ingredienten in dit recept kan je ze vervangen door mediterane kruiden zoals rozemarijn,tym,salie,look,basilicum enz..Natuurlijk kan je voor dit recept ook een kleine kalkoen gebruiken

Heb je hier nog wat advies nodig surf dan even naar www.keukengeheim.com ,stel daar je vraag en ik help je graag verder.

Het recept:

1 grote braadkip van goede kwaliteit

3 kg grof zeezout

eiwit van 3 eieren

3 eetlepels korianderzaad

2 limoenen

1 grote chilipeper

8 eetlepels sojasaus

1 handvol verse korianderblaadjes

1 eetlepel vers geraspte gember

3 tenen knoflook

peper en zout
Bereiding:

Klop de eiwitten stijf en doe er het zout bij.

Plet de korianderzaadjes en voeg die samen met het sap van 1 limoen bij het zoutmengsel.

Verwijder voor de marinade de zaadlijsten uit de chilipeper, snij fijn en doe er de sojasaus, gescheurde koriander, het sap van de limoen en de geraspte gember bij.

Kruid met peper en zout.

Wentel de kip in de marinade en laat even trekken.

Vouw een vel aluminiumpapier driedubbel en leg het op een bakplaat.

Verdeel er een derde van het zoutmengsel over zodat je een laag van 2 cm dik bekomt.

Leg de kip er bovenop en giet er de rest van de marinade over.

Stop de limoenschillen en de geplette knoflook in de kip en dek ze volledig af met de rest van het zout.

Plaats  2 uur in een voorverwarmde oven op 200 °C.
TIPS:

Eiwit goed stijf kloppen

Korianderzaad zorgvuldig pletten

Korianderblaadjes scheuren, niet knippen of snijden

Gevogelte volledig bedekken met het zoutmengsel

Zo beste mensen,dat was het voor vandaag.

Veel kookplezier en tot morgen!

Sam

www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: