Creme Anglaise op Keukengeheim

Posted on december 11, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creme Anglaise op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,

Vandaag geef ik jullie het recept voor Creme Anglaise,dat is de gele saus die je dikwijls in Engelse kookprogramma’s gebruikt wordt bij nagerechten.Bij hen heet dat Custard.

Je kan Creme Anglaise gebruiken als saus bij desserts maar het is ook de basis van vanilleijs.Het is ook makkelijk te maken als je een paar regels in acht neemt.

-Je mag het eieren-melk mengsel nooit laten koken!
-Je moet de dooiers en suiker goed opkloppen (bijna wit) om een goed resultaat te hebben.Dat heet in vaktermen “en ruban’kloppen

Jullie kunnen zoals steeds de hele dag terecht op www.keukengeheim.com voor alle culinaire vragen(online&gratis)

Het recept:

Ingrediënten
1 liter melk
8 eierdooiers
300 g suiker
1 vanillestok

Bereiding
Breng de melk samen met de vanillestok aan de kook in een pan.

Sla een ‘ruban’ (mengeling van eierdooirs en kristalsuiker).

Voeg de kokende melk toe en laat dikken op een zacht vuurtje tot de crème de rug van een houten lepel bedekt. Hier is het belangrijk dat je het mengsel al roerend(!) warm maakt.Het mag absoluut niet koken want dan schiften de dooiers en verliezen ze hun bindkracht.
Deze handeling heet in vaktermen”vaneren”.Als je met je vinger over de lepel een streep trekt en de streep blijft is je Creme Anglaise klaar.Zolang de streep terug dicht vloeit moet je verder verwarmen.

Laat de saus afkoelen en dien op met bv. chocoladedesserts.

Zo mensen,ik kruip terug in mijn ziekbed met de laptop op schoot.

Een prettige dag verder en tot morgen.

Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: