Makkelijke Fazantenfilets op Keukengeheim

Posted on december 9, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Fazantenfilets op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Iedereen denkt dat wild bereiden verschrikkelijk moeilijk is.

Dat kan moeilijk zijn als je bv een fazant op het been bereid,als je  niet  veel ervaring hebt is het inderdaad niet zo eenvoudig om de juiste gaartijd te kennen,het is vlug te hard gebakken en uitgedroogt.

Maar je kan eenvoudig filets van fazant,haas of ander wild klaarmaken zonder al teveel kennis en ervaring.

Het volgend recept voor Fazant met KOOl is makkelijk en lekker.

Ik probeer in deze blog recepten te geven die kookliefhebbers zonder veel ervaring en keukenapparatuur  kunnen maken,koken hoeft niet altijd gecompliceerd te zijn!

Je kan zoals steeds de hele dag terecht op mijn website www.keukengeheim.com waar ik jullie culinaire vragen beantwoord(het is GRATIS en SNEL)

Het recept:

4 fazantenfilets
8 dunne sneetjes gerookt spek
boter
1 groene kool
30 cl room
sap van 1 citroen
12 jeneverbessen
paprika
peper en zout
Bereidingswijze:
Kruid de fazantenfilet met peper en zout en omring ze met twee sneetjes spek.
Verwijder de beschadigde kookbladeren.
Was de kool en snijd de bladeren in reepjes.
Laat de koolreepjes 20 minuten blancheren in kokend water met een snuifje zout en een koffielepel natriumcarbonaat.
Laat uitlekken en zet opzij.
Laat in een stoofpan de fazantenfilets goudbruin kleuren in een klontje boter. Hou apart.
Doe de koolreepjes in een stoofpan, besprenkel met een vleugje citroensap, kruid met peper en zout en leg de fazantenfilets erop.
Giet de room erover en voeg de jeneverbessen toe.
Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven.
Leg de koolreepjes en de fazantenfilets op warme borden en bestrooi met wat paprika.
Geef er gestoomde of gebakken aardappelen bij.

Zo mensen,dat was het voor vandaag

Prettige zondag en veel kookplezier

Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: