Bordelaise op Keukengeheim

Posted on december 8, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Bordelaisesaus op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag krijgen jullie het recept voor Bordelaisesaus,dat is rode wijnsaus die in de klassieke Franse keuken gebruikt wordt.Denk maar aan de entrecote Bordelaise.

Het mooie van deze saus is dat je ze met zowat alle vleessoorten,gevogelte en zelfs stevige vissoorten kan gebruiken.Je kan ook kruiden naar smaak toevoegen,dit recept is met tym maar je kan ook andere kruiden gebruiken.

Een kleine tip:maak ineens meer bordelaise en zet ze in de diepvries in handige plastiek bakjes,zo heb je altijd een lekkere saus in huis,ik doe dat ook met fonds en basissausen.

Jullie kunnen zoals elke dag terecht op www.keukengeheim.com voor alle jullie culinaire vragen waar ik GRATIS advies geef.

Het recept:

– 4 sjalotjes
– 1 bakje magere spekblokjes
– 3 takjes tijm
– 20 cl rode Bordeaux en 15 cl bruine fond of water met een bouillonblokje
– peper en zout

De sjalotjes fijn malen in de keukenrobot. Spekjes goed aanbakken. Sjalotjes toevoegen en meebakken. De wijn, het water en het bouillonblokje toevoegen. Kruiden met peper en zout. Tijmtakjes erbij doen. Opkoken en 15min laten sudderen. Tijmtakjes verwijderen.

Zo mensen,tot morgen

Veel kookplezier
Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: