Pavlova op Keukengeheim

Posted on december 7, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Pavlova op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag krijgen jullie het recept voor een klassiek nagerecht dat een beetje in de vergetelheid is beland.Dat is jammer want eigenlijk is het een fantastisch dessert dat er redelijk spectaculair uitziet en toch makkelijk te maken is.

Als je eiwit kan opkloppen kan je Pavlova maken,geef toe:er worden niet veel eisen gesteldt!Het is een ideaal nagerecht voor de feestdagen.

Dit recept is met rood fruit maar je kan alle soorten rijp fruit gebruiken.Waar je maar zin in hebt.

Surf even naar www.keukengeheim.com als je vragen hebt over dit of een ander recept,ik geef je daar de hele dag gratis advies.

Het recept:
Op tijd beginnen, want hij moet een tijdje in de oven, maar dat kan ook de avond, ochtend of middag tevoren. Je kunt er in principe allerlei soorten zacht fruit voor gebruiken: mango, passievrucht, perzik enz. Maar de klassieke versie is met rood fruit.

7 eiwitten
350 g witte basterdsuiker
1 eetepell maïzena
2,5 cl slagroom
500 gram gemengd rood fruit

  1. Oven voorverwarmen op 175°C
  2. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker.
  3. Schep op het laatst de maïzena erdoor.
  4. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  5. Schep het mengsel over op het papier ongeveer in de vorm van een ronde taart.Je kan ook een springvorm gebruiken zonder bodem
  6. Zet de oven op 140°C en bak de pavlova in 5 kwartier: van buiten bros, van binnen nog zacht.
  7. Zet de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de oven.
  8. Haal de bakplaat uit de oven en hevel de pavlova (zonder bakpapier) over op een grote schaal.

Opdienen:

  1. Klop een bekertje slagroom stijf (zonder suiker) en schep dit bovenop de pavlova.
  2. Verdeel het fruit erover,dat kan je best net voor het opdienen doen anders wordt het allemaal wat te nat

Zo mensen,veel kookplezier en tot morgen

Sam
www.keukengeheim.com

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: