Chocomousse die altijd lukt op Keukengeheim

Posted on december 4, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse die altijd lukt op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

Ik krijg dikwijls vragen van bezoekers van Keukengeheim.com over chocolademousse,dikwijls gaat het over mousse die niet opstijft.
Meestal komt dat doordat de chocolade te warm is geweest tijdens het smelten of doordat de kom waar het eiwit in is opgeklopt niet ontvet wordt.

Daarom krijgen jullie vandaag een recept voor chocolademousse die nooit mislukt(zonder eiwit).

Dit recept en nog veel andere kan je bekijken op www.keukengeheim.com ,waar ik de hele dag online ben om jullie culinaire vragen te beantwoorden en het kost je geen cent.

Het recept:

225 gr donkere chocolade,70 gr boter,3,75 dl room,30 gr cristalsuiker,2 eieren,2 eetlepels honing,beetje amaretto(moet niet)

Smelt de chocolade met de boter op een zeer laag vuur(roeren),als je wil kan je er twee eetlepels Amaretto bijdoen

Klop de room samen met de suiker op,hij moet in pieken geklopt worden dus niet te stijf!

Klop de eieren met de honing in een aparte kom tot de kleur bijna wit is,dat is belangrijk voor de luchtigheid van de mousse

Laat de chocolade een beetje afkoelen en meng hem dan met de eieren(goed mengen)

Roer de room onder het chocolademengsel,verdeel over kommetjes of glazen en zet minimum 6 uur in de koelkast.

Voila,je hebt mousse die altijd lukt!

Veel kookplezier en tot morgen

Sam
www.keukengeheim.comist1_3910259_chocolate_blocks.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: