Stoemp met Wintergroenten op Keukengeheim

Posted on december 2, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Stoemp met Wintergroenten op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Als het weer guur is en de wind waait rond het huis is het tijd voor de goede oude STOEMP.In Nederland heet dat Stamppot.

Het voordeel van Stoemp is dat je er alle kanten mee op kan.

Zowat alle groenten zijn er lekker bij.Je kan een vegetarische stoemp maken,of je te buiten gaan aan worsten en varkensribbetjes.Een kalfskotelet of een biefstukje is er ook fantastisch bij.Ik maak ook dikwijls stoemp met spinazie en gebakken zalm voor mijn dochters.

Maar vandaag krijgen jullie het recept van Jan Buytaert van restaurant De Bellefleur in Kapellen,die mij de eerste knepen van het vak heeft geleerd,lang geleden toen de dieren nog spraken:o)

Jullie kunnen zoals altijd de hele dag terecht op mijn website http://www.keukengeheim.com waar jullie terecht kunnen voor alle culinaire vragen,ik help je graag verder.Geen schrik hebben,het is makkelijk en volledig gratis!

Het recept:

Ingrediënten

1 kg bloemige aardappelen

700 g uien

2 dikke preien

700 g wortelen

1/4 knolselder

100 g gerookte spek

2 struikjes witloof

1/4 savooiekool

125 g spruiten

1 ei

Scheutje room

Klontje boter

Peper, zout en nootmuskaat

Bereiding

Schil de aardappelen en halveer ze. Maak de uien, prei, wortelen en knolselder schoon en snijd ze in grove stukken. Doe de aardappelen in de pan, vul af met water tot ze onder staan, doe er de groenten bovenop en kook alles gaar in ca.25 min. Giet af en stamp met de stamper tot stoemp.

Bak de spekjes uit. Snijd de witloof in niet te kleine stukjes en bak krokant in wat boter.

Snipper de savooikool en de spruiten en blancheer(koken in gezouten water). Roer dit alles, samen met een klont boter, het eitje en de room onder de stoemp.

Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer.

Je kan er apart een stukje vlees of vis naar keuze bij geven.

Zo mensen,dat was het voor deze stormachtige zondag.

Veel kookplezier en tot morgen.
Sam
http://www.keukengeheim.comist1_4505000_cooking_veggies.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: