Crème Pâtissière (Pudding) op Keukengeheim

Posted on november 30, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Pâtissière(Banketbakkersroom) op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

Vandaag een beetje uitleg over de pudding die je in taarten en koeken vindt.tegenwoordig is het heel moeilijk om nog een bakker te vinden die zijn Banketbakkersroom nog zelf maakt.Je hebt peoders op de markt waar je melk of water aan mmoet toevoegen en klaar is Kees!

Jammer genoeg proef je dat ook enorm!Zo gaat de teloorgang van echte smaken weer een beetje verder.Zoals ik het nu zie zal de bewaking van tradities en vakmanschap, van koks moeten komen omdat in restaurants(goede) nog wel plaats is voor ambachtelijke bereidingen.

Als je wat tips wil over het gebruik van banketbakkersroom kan je even naar http://www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag culinair advies geef en GRATIS nog wel.Ik help jullie graag verder.

Het recept:

voor 1 liter

  • 7,5 dl melk
  • 4 eierdooiers
  • 135 gr griessuiker
  • 60 gr maïszetmeel
  • 1/2 vanillestok


  1. Zet de melk op het vuur
  2. Snij een halve vanillestok open en haal met de achterkant van een mes de ‘vanillepitjes’ uit de stok. Deze geven de meeste smaak
  3. Laat de melk koken – opletten dat ze niet overkookt
  4. Klop de eierdooiers met de griessuiker wit (en ruban),met een mixer met kloppers gaat dit veel vlotter
  5. Verwijder de vanillestok uit de melk
  6. Voeg de eiermassa met het maïszetmeel en meng
  7. De kokende melk geleidelijk op de eiermassa gieten, voortdurend met een klopper bijven mengen
  8. Op een zacht vuurtje plaatsen
  9. Door het roeren met een klopper, de melk tot een homogene massa laten koken (let op overkoken)
  10. Van het vuur wegnemen
  11. Laten afkoelen

Tips:

  • Om te verhinderen dat een vel op de banketbakkersroom komt, kan men deze met poedersuiker bestooier, met gesmolten boter bestrijken of met ingeboterd keukenpapier afdekken
  • Om deze na het afkoelen bewerkbaar te houden, moet je deze regelmatig omroeren

Zo mensen,dat was het voor vandaag.

Veel kookplezier en tot morgen

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein19.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: