Makkelijke Hazenrug op Keukengeheim

Posted on november 29, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , |

Makkelijke Hazenrug op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

Vandaag krijgen jullie het recept voor hazenrug.Ik merk aan de vragen die ik krijg dat hazenrug bereiden nog veel mensen afschrikt.Daardoor worden er veel filets gebruikt terwijl een volledige hazenrug veel meer smaak heeft en sappiger is.

Volg gewoon het recept en je zal merken dat hazenrug bereiden veel makkelijker is dan je tot nu toe hebt gedacht.

Als je nog vragen hebt surf dan even naar http://www.keukengeheim.com,daar ben ik de hele dag online om je met raad en daad bij te staan.Binnen de 3 uur krijg je antwoord en gratis nog wel.Er bestaan geen domme vragen in de keuken!

Het recept:
Per 2 personen 1 hazenrug
1dl porto
2dl water
1/2 groentenbouillonblokje
3 eetlepels frambozenazijn
1 flinke eetlepel veenbessenconfituur(andere mag ook)
2dl room
2 eetlepels bessen
1 eetlepel boter

Bestel de haas en vraag aan de poelier om het vel mee te geven

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Kruid de haas met peper en zout
– Smelt boter in de pan
– Wanneer de boter schuimend en licht bruin is leg je   de hazenrug op zijn kant in de pan en bak mooi bruin   aan 1 zijde gedurende 2,5min
– Draai hem de doe dit hetzelfde aan de andere kant
– Bak ook het vel mee aan voor de smaak
– Haal de haas uit de pan, leg hem in een ovenschotel,   dek af met zilverpapier en zet in de oven
– Voor rozé  10-12 min, voor à point 14-16 minuten
– Ga terug naar de pan, roer het aanbaksel los met de   Porto
– Doe er het groentenbouillonblokje bij, de azijn, de room, de   veenbessenconfituur en laat inkoken
– Werk de saus op met boter en roer er de besjes door
– Haal de haas van de rug, snijd hem schuin in schijfjes   van 2cm en giet de saus erover.De filets kan je nu zeer makkelijk met de scherpe kant van een eetlepel van het been halen.

Belangrijk!
1. Gebruik alleen boter
2. Bak de haas op zijn kant
3. Dek af met zilverpapier in de oven

4.Verwarm de oven min.30 minuten voor

Je kan hier groenten naar smaak bij geven en gratin dauphinois of aardappelkroketten.

Zo mensen,dat was het voor vandaag.

Veel kookplezier en tot morgen
Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein18.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: